Social

#apa otravita # arsen #apa cu arsen #prahova #pericol

Apa cu arsen in Prahova. Mii de oameni, in pericol, din cauza apei de la robinet

Mii de locuitori dintr-o comuna din judetul Prahova sunt in pericol. In apa potabila au fost identificate valori depasite ale nivelului de arsen. 

 

Nu este prima oara cand se intampla acest lucru. Primele depasiri ale nivelului de Arsen, din apa potabila, au fost inregistrate in urma cu trei luni, in Comuna Cocorastii Colt, judetul Prahova, iar ultimele analize facute de reprezentantii DSP au aratat ca peste 2.600 de localnici au apa otravita la robinete, scrie realitatea.net.

Consumul de apa a fost interzis inca de atunci. In plus, localnii sustin ca nu folosesc apa nici macar pentru a-si spala hainele, din cauza mirosului neplacut. 

Primarul comunei sustine ca problema ar trebui sa se rezolve in cel mult o luna. 

"Au fost demarate demersuri foarte inaintate pentru achizitionarea unei instalatii care va retine 100% arsenul din panza freatica", a declarat Marian Stanciu, primarul comunei.

Aceasi situatie are loc si intr-o comuna din apropiere, unde nivelul de arsen din apa potabila depaseste cotele admise, sustin reprezentantii DSP.

Ce se intampla daca bei apa cu arsen

"Daca consumam in cantitati foarte, foarte mari poate cauza cancere de piele, boli oncologice si poate afecta intregul sistem", informeaza Alice Conea, director DSP Prahova.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea