Social

# mitropolia iasi #mitropolia moldovei #cuvioasa parascheva #coronavirus #moaste

Anunt fara precedent! Mitropolia Moldovei si Bucovinei nu mai organizeaza in acest an sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva

Mitropolia Moldovei si Bucovinei a facut un anunt la care nu se astepta nimeni. Acestia au anuntat ca nu mai organizeaza in acest an sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Singurul eveniment religios care va fi organizat la Iasi de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva va fi Sfanta Liturghie din 14 octombrie, racla urmand sa ramana in cladirea catedralei pe toata durata sarbatorilor.

 

Mitropolia Iasi a trimis in acest sens o notificare catre Prefectura judetului Iasi. In aceasta notificare sunt specificate urmatoarele lucruri:

„Avand in vedere noul context in care ne aflam, intrucat nu vor mai putea veni la Iasi pelerini din alte localitati, racla cu sfintele moaste ale Sfintei Cuvioase Parascheva nu va mai fi scoasa maine dimineata, cum era programul initial, ci va ramane in Catedrala Mitropolitana.

Mitropolia Moldovei si Bucovinei a notificat Prefectura Judetului Iasi ca sarbatoarea nu se va mai organiza in perioada 8-15 octombrie, ci se va limita la savarsirea Sfintei Liturghii din data de 14 octombrie, ziua de praznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva”, a transmis, miercuri seara, Constantin Strurzu, purtatorul de cuvant al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Sursa foto: cancan.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea