Social

#evrei #sondaj #antisemitism #statistici

Antisemitismul capata din nou amploare: un sondaj recent dezvaluie cifre alarmante

Antisemitismul revine in forta in toata lumea. Un sondaj recent efectuat de reprezentantii Ligii Globale Anti-Defaimare a demonstrat ca un sfert din populatia globului are vederi antisemite.

Si mai grav, o jumatate din omenire pare sa nu isi mai aduca aminte de Holocaust, conform acestui studiu. Gradul cel mai mare de aversiune impotriva populatie evreiesti se intalneste in Palestina si restul lumii arabe (74%), dar si cifrele venite de pe batranul continent indica o revenire in forta a curentului antisemit.

In Polonia, un procent de 45% din populatie are vederi antisemite, Franta are 37% din populatie cu acelasi tip de vederi, Romania, Ucraina, Rusia, Ungaria si unele state din Balcani au 34% din populatia adulta cu atitudine impotriva populatiei evreiesti, in timp ce media in vestul Europei atinge 24%.

Cel mai sigur stat european pentru evrei pare Suedia (4% antisemiti), urmat de Marea Britanie (8%). In ciuda aversiunii fata de evrei, 74% dintre respondentii acestui studiu au marturisit ca nu au intalnit un evreu in carne si oase.

Sursa foto: nypost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea