Social

#anticonceptionale gratuite #anticonceptionale

Anticonceptionale GRATUITE pentru tinere! In ce tara se intampla acest lucru

Anticonceptionalele vor fi gratuite pentru toate tinerele din Franta. Masura a fost anuntata pentru prima oara in luna septembrie a anului trecut de ministrul Sanatatii din Franta, Olivier Veran.

 

Aceasta masura va costa guvernul aproximatic 25 de milioane de euro. Potrivit estimarilor facute aproximativ 3 milioane de femei vor beneficia de aceasta masura.

Pana in prezent, beneficiau de gratuitate toate tinerele care aveau sub 18 ani. De acum masura s-a extins pentru toate tinerele de pana in 25 de ani.

Potrivit ministrului francez masura a fost luata din cauza declinului folosirii masurilor contraceptive de catre tinerele care au probleme financiare.

“Este de netolerat ca femeile sa nu se poata proteja, sa nu poata folosi contraceptie fiindca este prea scumpa, daca aleg acest lucru”, afirma ministrul francez al Sanatatii.

Aceasta nu este singura masura luata in folosul populatiei. Anul trecut, guvernul anunta ca va deconta mersul la psiholog pentru toti adultii tarii, astfel incat sa poata beneficia de consultanta in vederea combaterii efectelor pe care pandemia le are asupra sanatatii mintale a populatiei. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea