Social

#prognoza pe doua saptamani #predictii meteo #vremea #starea vremii

Vremea in primele doua saptamani din an! Ce temperaturi ne asteapta pana pe 16 ianuarie

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Potrivit prognozei, in perioada 3-16 ianuarie vremea se va raci usor in cea mai mare parte a tarii, temperaturile scazand sub 0 grade pe timp de noapte. Mximele se vor incadra insa intre 14 si 0 grade. La munte va fi cel mai rece, aici maximele fiind si de -4 drage Celsius.

BANAT

Pana in data de 5 ianuarie, temperatura aerului va fi in crestere pana la medii ale maximelor de 14 grade si ale minimelor de 6 grade, valori ce vor caracteriza o vreme deosebit de calda pentru aceasta perioada din an. Dupa aceasta data, vremea se va raci semnificativ, iar valorile termice se vor apropia de mediile multianuale. Media valorilor diurne va oscila pana la sfarsitul intervalului intre 4 si 6 grade, iar a celor nocturne intre -2 si 0 grade. Conditii pentru precipitatii temporare vor fi dupa data de 5 ianuarie, cu probabilitate mai mare insa in intervalul 8-10 ianuarie

CRISANA

In primele zile ale intervalului, temperatura aerului va fi in crestere pana la medii ale maximelor de 13 grade si ale minimelor de 6 grade, valori cu mult peste mediile multianuale specifice perioadei. Ulterior, vremea se va raci semnificativ, insa valorile termice se vor apropia de normele perioadei. Media valorilor diurne va oscila pana la sfarsitul intervalului intre 3 si 6 grade, iar a celor nocturne intre -3 si 0 grade. Conditii pentru precipitatii temporare vor fi pe tot parcursul intervalului. Probabilitatea va fi mai mare insa in jurul datei de 5 ianuarie, intre 8 si 10 ianuarie si dupa data de 12 ianuarie.

TRANSILVANIA

In primele zile ale intervalului, temperatura aerului va marca o crestere mai ales la valorile diurne, spre medii ale maximelor de 13 grade si ale minimelor in jurul a 2 grade, valori ce vor caracteriza o vreme deosebit de calda pentru aceasta perioada din an. Dupa data de 5 ianuarie, vremea se va raci semnificativ, iar valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Media valorilor diurne va avea variatii pana la sfarsitul intervalului intre 1 si 4 grade, iar a celor nocturne intre -6 si -1 grad. Probabilitatea pentru precipitatii temporare va fi mai ridicata in prima zi a intervalului, in zilele de 5 si 6 ianuarie si dupa data de 8 ianuarie.

MARAMURES

La inceputul primei saptamani, temperatura aerului va fi in crestere pana la medii ale maximelor de 11 grade si ale minimelor de 5 grade, valori cu mult peste normele perioadei. Dupa aceasta data, vremea se va raci semnificativ, insa valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Media valorilor diurne va oscila pana la sfarsitul intervalului intre 2 si 5 grade, iar a celor nocturne intre -4 si -2 grade. Probabilitatea pentru precipitatii temporare va fi mai ridicata in intervalul 3-5 ianuarie si dupa data de 8 ianuarie.

MOLDOVA

In primele zile ale intervalului, temperatura aerului va marca o crestere mai ales la valorile diurne, pana la medii ale maximelor de 13 grade si ale minimelor in jurul a 4 grade, valori ce vor caracteriza o vreme cu mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an. Dupa data de 5 ianuarie, vremea va intra intr-un proces de racire, semnificativa la inceput, iar valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Media valorilor diurne va avea variatii, pana la sfarsitul intervalului, intre 1 si 4 grade, iar a celor nocturne intre -4 si 0 grade. Probabilitatea pentru precipitatii temporare va fi mai ridicata in intervalul 8-12 ianuarie.

DOBROGEA

La inceputul intervalului, temperatura aerului va fi in crestere spre medii ale maximelor de 13 grade si ale minimelor de 6 grade. Apoi, pana in data de 7 ianuarie, vremea se va raci, iar media valorilor diurne va ajunge la 6 grade, iar a celor nocturne la 3 grade. Dupa aceasta data, temperatura aerului va avea variatii pana la sfarsitul intervalului, iar media regionala a maximelor va oscila intre 3 si 8 grade, iar a minimelor intre -2 si 5 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mare in perioada 8-10 ianuarie.

MUNTENIA

In primele zile ale intervalului, temperatura aerului va fi in crestere spre medii ale maximelor de 14 grade. Minimele termice vor avea usoare variatii in jurul a 3 grade. Apoi, pana in data de 7 ianuarie, vremea se va raci, iar media valorilor diurne va ajunge la 6 grade, iar a celor nocturne la 0 grade. Dupa aceasta data, temperatura aerului va avea variatii pana la sfarsitul intervalului, iar media regionala a maximelor va oscila intre 3 si 6 grade, iar a minimelor intre -3 si 3 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata dupa data de 8 ianuarie, dar mai ales in intervalul 8-10 ianuarie.

OLTENIA

Temperatura aerului va avea tendinta de scadere pe aproape tot parcursul intervalului, semnificativa insa in intervalul 5-7 ianuarie. La inceput, valorile termice vor fi cu mult mai ridicate fata de normele perioadei; media maximelor va fi de 15 grade, iar a minimelor de 3...4 grade. In data de 7 ianuarie, media valorilor diurne va ajunge la 6 grade, iar a celor nocturne la 0 grade. Spre sfarsitul intervalului, in medie, maximele se vor situa in jurul a 4 grade, iar minimele vor cobori spre -3 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata dupa data de 8 ianuarie, dar mai ales in intervalul 8-12 ianuarie.

LA MUNTE

La inceputul primei saptamani, vremea va fi intr-un proces de incalzire, iar temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 6 grade si ale minimelor de 0 grade, valori cu mult peste normele perioadei. Dupa aceasta data, vremea se va raci semnificativ, insa valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Media valorilor diurne va oscila pana la sfarsitul intervalului intre -4 si 0 grade, iar a celor nocturne intre -10 si -5 grade. Probabilitatea pentru precipitatii temporare va fi mai ridicata in prima zi a intervalului, in zilele de 5 si 6 ianuarie si dupa data de 8 ianuarie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea