Social

#anm #ploi #seceta #agricultori #avertisment

ANM, anunt sumbru pentru gradinari si agricultori. Seceta extrema va persista

Seceta a afectat gradinile si culturile oamenilor din Romania. Sunt afectate puternic zonele din Dobrogea, Banat, Crisana si Maramures, dar si parti ale Moldovei, Munteniei Olteniei si Transilvaniei.

 

Desi oamenii asteapta ploaie cu nerabdare, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), vine cu vesti proaste. Potrivit prognozie, ploile se vor lasa asteptate, iar seceta va persista. Desi sunt anuntate ploi, in unele zone chiar torentiale, acestea sunt de scurta durata si insuficiente pentru cat de uscat este solul.

Ba mai mult, rezerva de apa va fi in continuare afectata.

"Conditiile meteorologice vor fi in general favorabile desfasurarii lucrarilor agricole specifice (fertilizari, erbicidari, prasile manuale/mecanice, tratamente fitosanitare, recoltare etc.), in aproape toata tara", sustin specialistii.

In plus, seceta este amplificata de valul de caldura care se abate asupra Romaniei incepand de astazi. Temepraturile maxime se vor situa intre 26 si 40 de grade in toata tara.

"Sunt prognozate ploi locale sub forma de aversa, dar si torentiale, acestea fiind insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, izolat cu aspect de vijelie, precum si caderi de grindina", se mentioneaza in prognoza de specialitate emisa de ANM.

FOTO: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea