Social

# oprire curent zilnic # oprire curent #curent #elvetia #europa

Prima tara care opreste curentul zilnic, timp de cateva ore

 

Criza energetica continua sa se agraveze in Europa. O tara bogata a anunta ca va opri curentul zilnic, timp de 4 ore, pe timp de iarna.  

Este vorba despre Elvetia, tara care ia in calcul posibilitatea de a apela la intreruperi ale alimentarii cu energie in plina iarna, pentru patru ore. Criza energetica cu care se confrunta Europa este agravata de razboiul pornit de Rusia si de o posibila oprire a furnizarii gazelor rusesti.

Intr-o prima faza, oamenii sunt indemnati sa economiseasca din proprie initiatica. In plus, daca situatia se va agrava se vor lua masuri suplimentare, precum reducerea consumului de electricitate pe timpul noptii, mai putin esential, precum iuminatul magazinelor.

A treia faza, consta in obligarea a aproximativ 30 de mii de companii de a reduce consumul de energie electrica cu pana la 30%.

Ultima masura pe care Elvetia o va lua este oprirea curentului timp de 4 ore pe zi. Acest lucru, in conditiile in care 47% din gazele pe care le consuma Elvetia provin din Rusia. 

„Riscul unei penurii de energie este real”, a precizat reprezentantul asociatiei companiilor de electricitate, conform agentiei elvetiene ATS, scrie realitatea.net.


https://www.realitatea.net/stiri/actual/prima-tara-din-europa-care-anunta-ca-va-opri-curentul-zilnic-

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea