Social

# record temperaturi #canicula #danemarca

Zile de foc in Damenarca! A fost doborat recordul de temperatura

Valul de caldura care sufoca Europa a ajuns I in Scandinavia. Danemarca a inregistrat, miercuri 20 iulie, cea mai ridicata temperatura pentru luna iulie. Totodata, tara risca sa doboare recordul absolut de caldura inregistrat vreodata.

“Astazi, a fost doborat cu 35,6 grade masurate la Borris, in Iutlanda occidental”, a precizat Institutul Meteorologic Danez (DMI) pe Twitter miercuri, potrivit realitatea.net.

Precedentul record de temperatura a fost atins in 1941, cand termometrele au ajuns pana la 35,3 grade la umbra, potrivit DMI. De asemenea, DMI avertizeaza ca mai  multe recorduri de temperatura ar putea fi doborate in urmatoarele saptamani, in special in contextul sodirii unei mase de art calde din sud.

„Aceasta zi ar putea intra in istorie intrucat anumite prognoze sugereaza ca un nou record de temperatura este foarte aproape. Recordul anterior are o vechime de 47 de ani”, a mai precizat  DMI.

Recordul absolut de temperatura din Danemarca a fost atins in august 1975, si a fost de 36,4 grade Celsius.

FOTO: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea