Social

Angela Molina, la Bucuresti, intr-un spectacol de Robert Wilson

Apogeul Festivalului Shakespeare din acest an s-a inregistrat odata cu prezentarea spectacolului „Femeia marii”, primul spectacol semnat de Robert Wilson jucat in Romania.

Creat pentru prima data in 1998, spectacolul „Femeia marii”, o rescriere de Susan Sontag dupa Ibsen, a fost mai apoi refacut pentru diferite spatii culturale, cu diferite distributii  (pentru Korea, apoi Varsovia si Madrid).

La Bucuresti a venit versiunea produsa in Spania de Elsinor and Change Performing Arts si Teatrul Lope de Vega din Sevilla, iar printre atributele acesteia se numara, pe langa splendidele costume semnate de Giorgio Armani si muzica lui Michael Galasso, prezenta unei actrite, Angela Molina, care a devenit celebra dupa ce a aparut in ultimul film al lui Bunuel, „Acest obscur obiect al dorintei”, iar cariera i-a fost consolidata de-a lungul timpului prin colaborarea cu regizori celebri precum Pedro Almodóvar, Jaime de Armiñán, José Luis Borau, Jaime Chávarri and Manuel Gutiérrez Aragón.

Arta sa a fost rasplatita in ani cu numeroase premii, dar unul dintre „premiile” pe care si le-a dorit cel mai mult a fost ocazia de a colabora in teatru cu un vrajitor al teatrului, cel care a schimbat fata acestei arte prin creatiile sale intrate in istorie – regizorul Robert Wilson.

Rezultatul: un spectacol care a fermecat spectatori din toata lumea si pe care romanii il mai pot vedea numai asta-seara, de la ora 18.30, la Sala Mare a Nationalului bucurestean pentru numai cativa zeci de RON.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea