Social

Elevii vor avea mai putin de invatat

Ministerul Educatiei a hotarat ca, de anul viitor, scolarii sa invete mai putine ore pe zi, iar materia sa fie simplificata .

Capitole intregi din programa scolara vor fi eliminate pentru a inlesni insusirea materiei inca din clasa. Profesorii se tem ca elevii vor fi mai slab pregatiti .

Secretarul de stat din Ministerul Educatiei, Zvetlana Preoteasa, a explicat ca, incepand din anul scolar viitor, materia pentru elevii de gimnaziu va fi mult simplificata. De exemplu, din matematica de clasa a IV-a, capitolul de geometrie va fi eliminat, pentru a fi studiat in clasa a V-a, iar de la clasa a V-a va fi scoasa o parte din operatiile cu fractii. Din matematica de clasa a VI-a va fi eliminat capitolul despre patrulatere, pentru a fi studiat ulterior.

Manualele de romana si fizica, modificate


Alte schimbari vor fi efectuate in manualul de limba romana de clasa a V-a, din care va fi eliminat capitolul despre lexic, in timp ce din fizica de clasa a VI-a va fi scoasa optica.

Potrivit Zvetlanei Preoteasa, elevii care intra in clasa a VIII-a in anul scolar 2008-2009 vor studia dupa programa veche, pentru ca acestia sustin tezele unice si trebuie sa existe continuitate cu ceea ce au studiat in anii anteriori.

Cinci ore de curs pe zi

Din anul scolar 2009 - 2010, elevii vor studia doar cinci ore pe zi. „Abundenta de informatii indeparteaza copiii de scoala. Cu cat vor fi mai putine notiuni de baza predate, acestea vor fi mai bine sedimentate, elevii vor intelege mai bine din clasa", a spus secretarul de stat.

Initiativa ministerului este sustinuta si de reprezentantii parintilor. „Trebuie vazut acum care materii sa fie obligatorii si care optionale", a precizat Mihaela Guna, presedinta Federatiei Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar.

Profesorii se tem ca elevii se vor lenevi

Directoarea Liceului Bilingv „Miguel de Cervantes " din Bucuresti, Tatiana Popescu, este de parere ca diluarea materiei este un lucru bun, dar exista riscul ca elevilor sa le scada nivelul de cunostinte. „Noi cerem mult pentru a obtine rezultate cat de cat bune. Daca reducem pretentiile, copiii vor citi mai putin si vor sti si mai putin", a spus ea.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea