Social

#analize medicale #analize la stat #analize medicale scumpe #analize medicale romani

Analizele la stat, mai scumpe cu 30%

Ministerul Sanatatii a scumpit cu 30% analizele la Directiile de Sanatate Publica, incepand cu data de 1 aprilie 2012, conform rtv.net. Astfel, pretul acestora a ajuns sa fie mai mare decat tariful perceput la laboratoarele private.

Oficialii Ministerului Sanatatii au explicat ca au luat aceasta decizie deoarece in ultimiii cinci ani tarifele au ramas neschimbate, in timp ce costurile de achizitionare a reactivilor si cele de intretinere a aparaturii au crescut foarte mult.

Inainte de majorarare, analizele efectuate la laboratoarele Directiilor de Sanatate Publica costau intre 10 si 22 de lei. In prezent, preturile acestora au ajuns sa se incadreze intre 13 si 35 de lei.

Cresteri mari s-au inregistrat in cazul unor analize precum exudatul faringian sau coprocultura. Astfel, pentru o coprocultura care era 22 de lei, se platesc acum 35 de lei. Pentru exudatul faringian, care costa 13 lei, romanii vor scoate din buzunar 25 de lei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea