Social

Anaid Art Gallery lanseaza proiectul UV 35

Joi, 20 martie 2008, ora 19.00 va avea loc la ANAID ART GALLERY in cadrul programului Anaid Art Concept Space, fashion design + arta contemporana, lansarea proiectului UV 35 semnat de designerii Smaranda Almasan, Melania Tucureanu, Lucian Broscatean, Dana Iuga, Codruta Luca. Publicul amator de fashion design + arta contemporana este asteptat in perioada 20 martie - 20 iunie 2008.

UV 35 este un proiect care vizeaza diferitele aspecte ale poluarii si factorii care determina poluarea. Gandit pe conceptul de Eco Politics si ideea de a fi politically correct fata de mediu, proiectul inglobeaza din punct de vedere vizual o serie de simboluri si insemne usor recognoscibile in tendintele fashion designului din primavara/vara anului 2008.

UV 35 este un proiect de fashion design ce militeaza fata de mediul in care traim, vizand modul in care ne raportam la acesta si cum putem schimba ceva in felul nostru de abordare vizavi de mediul care ne inconjoara.

UV 35 reprezinta lumea in care traim si in care ne dezvoltam prin prisma politicilor ecologice.
UV 35 este salvarea mediului inconjurator prin intermediul fashion designului si al artei contemporane.

Galeria de arta contemporana Anaid Art Gallery a lansat in luna decembrie a anului 2007 un program destinat lansarii si promovarii tinerilor fashion designeri, intregul program desfasurandu-se sub titulatura "Anaid Art Concept Space".

"UV 35" este al doilea proiect din cadrul acestui program. Anaid Art Concept Space este un spatiu destinat dialogului si intrepatrunderii intre arta contemporana si fashion design, reprezentand o platforma de experimentare a fashion designului prin intermediul unor mini-instalatii expozitionale in cadrul carora fashion designul va deveni o arta in sine.

Anaid Art Concept Space va reprezenta un spatiu de lansare a tinerilor artisti si designeri, prin intermediul unor expozitii de concept cu o ritmicitate de patru ori pe an.

Anaid Art Concept Space va fi un loc al intalnirilor si dezbaterilor, un loc al modei si al artei.
Anaid Art Concept Space a fost gandit pentru a face posibila viziunea asupra artei contemporane si a fashion designului de maine, azi.

Cei cinci tineri designeri care au conturat proiectul "UV 35", Smaranda Almasan, Melania Tucureanu, Lucian Broscatean, Dana Iuga, Codruta Luca, reprezinta tanara generatie de fashion designeri de la Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca.

Smaranda Almasan (n. 1983, Deva), absolventa a Universitatii de Arta si Design, Cluj-Napoca in 2006, in prezent masteranda la aceeasi Universitate va prezenta colectia "Recycle" la Teatrul National Cluj-Napoca si la Muzeul National de Arta in cadrul Festivalului de film TIFF in 2006.

Va fi prezenta inca din 2004 in spatiul bucurestean cu expozitia de crochiuri "Maramures" la World Trade Plaza iar in 2006 revine in capitala cu colectia "Gri Rece 13" in cadrul evenimentului "New Fashion Zone" si colectia "Recycle", in cadrul evenimentului Best Newcomers, ambele organizate la City Mall Bucuresti. Va participa si la diferite concursuri si workshop-uri: in 2005 la workshop-ul "Rennaissance Man Rennaissance Figure", Florenta, Italia si la Concursul international de moda, Gifu, Japonia si in 2004 la workshop-ul "Les costumes dans l'epoque de Napoleon", Florenta, Italia.

In 2006 si 2007 va primi un grant de cercetare la Munich Fabric Fair. Va participa in 2007 la romanian Fashion Week, Iasi, cu colectia "Sample", colectie ce va fi prezentata si la CPD Dusseldorf Fashion Fair.

Dana Iuga (n.1982, Sibiu) este absolventa si masteranda a Universitatii de Arta si Design Cluj-Napoca, in prezent urmand si cursurile facultatii de Stiinte Politice de la Universitatea Babes-Boyai, Cluj-Napoca. Participa la o serie de premii si evenimente: in 2003 obtine premiul intai la "National Festival Jolidon"; in 2004 la "Young Designer Competition", Lituania, unde obtine premiul al doilea al competitiei, in 2005 la Gala Wella, Romania, 2005-2006 la Iasi Fashion Week Romania.

In anul 2006 primeste " Accessories First Prize" la National Student's Festival, Cluj-Napoca. In 2007 participa la Romanian Fashion Week, Iasi, Romania.

Melania Tucureanu este absolventa si in prezent doctorand la Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca. In perioada 2003-2007 participa la o serie de prezentari si workshop-uri, obtinand in 2003 premiul intai la workshop-ul "Fashion between the Past and the Future" organizat de fundatia Romualda del Bianco - Florenta, Italia

In 2004 participa la Iasi Fashion Week cu colectia "Alice vs. Wonderland", in 2005 cu colectia "Aristocats" si in 2006 cu colectia "Relevant Disorder" realizate in colaborare cu Tina R. In 2007 participa la sectiunea New Discovery a CPD din Dusseldorf, Germania.

Lucian Broscatean este student in anul IV al Universitatii de Arta si Design Cluj-Napoca. In anul 2007 va fi student Erasmus la University of Dundee din Marea Britanie, Dunan of Jordanstone, departamentul design textile. Participa in cadrul a numeroase proiecte si workshop-uri nationale si internationale printre care mentionam: in 2006 reprezentant al Universitatii de Arta si Design Cluj-Napoca la Targul International de Textile "Romanian Fabric Days" - Bucuresti, Hotel Sofitel, in februarie 2007 prezinta in cadrul colectiei de grup ER Fashion "Private Poetry" toamna-iarna 2007-2008, in cadrul Targului International de Moda IGEDO Dusseldorf, Germania si tot in cadrul aceluiasi targ in iulie 2007 colectia "Show Me" primavara-vara 2008.

Participa in 2007 la workshop-urile "Defining Design" si "ECO Politics" organizate de University of Dundee Marea Britanie si in toamna lui 2007 la workshop-ul international Miami SUA organizat de Arts of Fashion - workshop Fashion Pixel cu Etienne Mineur (Issey Miyake si Incandescence) si London based fashion blogger Susie Bubble.

In 2007 prezinta colectia ER Fashion "Show Off" in cadrul Iasi Fashion Week. Organizeaza in martie 2007 expozitia de grup "Private Publics" in Crit Space Gallery, la Universitatea Dundee din Marea Britanie, semnand proiectul "Temporal Displacement". In 2002 este castigatorul concursului Tineri Designeri organizat de Doina Levintza, Hotel Hilton, Bucuresti.

Codruta Luca este absolventa si masteranda a Universitatii de Arta si Design Cluj-Napoca. Participa in 2004 la fashion contest "European Wool Awards" Italia, in 2005 la "Iasi Fashion Week" cu proiectul "Asian Mix", in 2007 la CPD - Dusseldorf cu colectia "Olint" si tot in 2007 la Best New Comers, Bucuresti.
Anaid Art Gallery va invita sa faceti o incursiune in lumea fashion designului si a artei contemporane de luni pana vineri intre orele 11-19, sambata intre orele 10-18.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea