Social

#geamuri murdare # amenzi uriase #soferi #amenzi

Amenzi uriase pentru soferii care circula cu geamurile murdare

Soferii care circula cu geamurile masinilor murdare risca amenzi uriase. Modificarile aduse Codului Rutier 2023 prevede noi amenzi pentru soferi. Una dintre acestea este cea pentru geamurile murdare ale masinilor.

Astfel, potrivit Codului Rutier 2023, soferii care sunt prinsi in trafic cu parbrizul, geamurile laterale sau luneta mudare risca amenzi cuprinse intre 870 si 1160 de lei, daca murdaria afecteaza vizibilitatea.

Ce inseamna insa geam murdat? Ei bine, legea nu are o definitie clara a acestui termen, astfel incat ramana la “latitudinea politistului” sa decida daca geamurile unei masini sunt sau nu murdare astfel incat sa afecteze vizibilitatea in trafic. Iar asta pentru ca in lege nu este nicio diferenta intre un geam usor prafuit si unul plin de noroi.

“Nu exista un instrument de masurare al mizeriei de pe geamuri. Se va uita politistul prin habitaclul masinii ca sa vada vizibilitate prin geamurile laterale, luneta sau parbriz.”, a explicat Cosmin Andreica, din partea sindicatului Europol, potrivit playtech.ro.

In concluzie, daca vrei sa eviti o amenda este important ca inainte sa pleci la drum sa te asiguri ca ai parbrizul, luneta si geamurile laterale curate.

FOTO: autodivers.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea