Social

# accesorii parbriz # cruciulite parbriz # iconite parbriz # amenzi soferi #amenzi

Amenzi uriase pentru soferii care au iconite si cruciulite in parbriz! Ce prevede codul rutier

Soferii care obisnuiesc sa puna in parbriz cruciulite, iconite sau alte accesorii pot primi amenzi usturatoare care se ridica la aproape 3.000 de lei, se arata in Codul Rutier.

 

Potrivit codului rutier 2022 “aplicarea de afise, reclame publicitare, inscrisuri sau accesorii pe parbriz, luneta sau geamurile laterale care restrang sau estompeaza vizibilitatea” reprezinta o contraventie incadrata in clasa a IV-a de sanctiuni. Aceasta clasa cuprinde amenzi intre 9-20 de pncte, adica intre 1.305 si 2.900 de lei. Punctul de amenda in acest moment este de 145 de lei.

Astfel, soferii nu au voie sa tina pe parbriz sau sa atarne pe geamul din fata sau in dreptul celorlalte geamuri din masina, accesorii precum: obiecte religioase ( de ex. iconite si cruciulite), odorizante, carnete de notite, suporturi pentru diverse dispozitive electronice, zaruri supradimensionate, vinietele sau abtibilduri “colectionate” pe marginea parbrizului, pozele cu membri ai familiei sau cu prieteni trecuti in nefiinta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea