Social

# lipsa elevi #inchidere #scoli de dans #scoli de vara

Tot mai multe scoli din Romania se inchid. Nu au suficienti elevi pentru a functiona

Tot mai multe scoli din Romania se inchid deoarece nu au elevi. Este vorba despree scolile de la sate, unde noile generatii au migrat catre orase. Din cauza scaderii considerabile a numarului de copii care cresc la sate, multe scoli s-au vazut nevoite sa-si inchida portile.

 

Asta in ciuda faptului ca inele dintre ele au fost renovate cu bani europeni. Astfel, putinii copii care locuiesc la sate sunt nevoiti sa parcurga kilometri intregi, zilnic, pentru a merge la scoala.

Acest lucru se intampla si in judetul Botosani. 80 de copii, din doua sate diferite, merg zilnic la scoala intr-o alta localitate. Acestia sunt bucurosi ca au la dispozitie un microbuz scolar care sa ii transporte.  

"In 3, scolile functioneaza, localitatea Burlesti, Manastireni si Unteni. In localitatile Soroceni si Burla, din pacate, s-au inchis. Elevii ii aducem la centru, la Unteni, cu microbuzul. De la Burlesti sunt 7 km, de la Manastireni 3-4 km. Un microbuz avem. Am facut programul in asa fel la scoala incat doamna directoare sa fie ok", a precizat Constantin Paladi, primarul comunei Unteni, potrivit realitatea.net.

Elevii sunt luati din sat si dusi la scoala cu microbuzul, apoi readusi acasa. Daca intarzie si pierd microbuzul, acestia trebuie sa mearga pe jos. Pentru un copil acest lucru este un adevarat chin, mai ales in zilele reci si ploiase, sau in timpul iernii. 

Situatia este insa mult mai dramatica in comunele depopulate, unde nu exista niciun mijloc de transport si copii sunt nevoiti sa parcurga zilnic, pe jos, kilometri intregi, pentru a merge la scoala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea