Social

Alternativele lui Dancu la actualul PSD: emigratia sau haiducia

Liderul Grupului de la Cluj din PSD isi forteaza excluderea din partid. Intr-un text devastator publicat pe blogul sau, Dancu ii ataca dur pe Mircea Geoana, Nicusor Constantinescu, Marian Oprisan si Liviu Dragnea .
 
E clar, in PSD s-a declansat razboiul. Dupa doua zile de intepaturi mai mult sau mai putin fine, liderul Grupului de la Cluj, Vasile Dancu , pune artileria grea pe baronii partidului, cei care au impus demiterea sa saptamana trecuta la Mamaia, pentru scorul slab obtinut la locale. Intr-un text postat pe blogul sau - “Reportaj cu streangul de gat - note de la o executie“, Dancu da de pamant cu Nicusor Constantinescu, Marian Oprisan sau Liviu Dragnea, dar nu ii cruta nici pe Mircea Geoana sau pe Ion Iliescu.

“Cand ma gandesc ca se intampla, desi pare absurd, ca fiul si fiica mea sa traiasca intr-o Romanie in care Nicusor Constantinescu, Oprisan sau Dragnea se viseaza ministri, imi vin in minte doar doua ganduri: emigratia sau haiducia.Inseamna ca statul este complet absorbit de grupari si clanuri si politica nu mai are sens. Are loc o tribalizare a politicii. Am vrut ca Politica inutila sa se termine cu cuvantul SPERANTA.

Chiar si cuvintele pot sa moara...”, scrie seful gruparii clujene din PSD. Care nu se opreste aici. “Dupa patru ore in care Grupul de la Constanta a incercat sa ne curete pe ardeleni, indeosebi pe mine, fara a pronunta numele meu sau al judetului cand au votat, tuturor li s-a facut urgent foame. Nu s-a mai discutat nimic, toti se gandeau doar la mancare si vorbeau despre aceasta senzatie. Era o foame care se transmitea bioenergetic , ii vedeam salivand.

Oare asa se intampla si in Evul Mediu, dupa participarea la executii? O fi un mod de a alunga greata? O fi o forma de bulimie nervoasa? Raman cu imaginea unor oameni care se grabeau pe scari sa uite gustul sangelui, indesandu-si pe gat ciorba de burta si mici. Coborand pe scari mi-era frica sa nu alunec pe vreo dara de bale”.

Geoana este urmatoarea tinta a lui Dancu: ”Participarea lui Mircea Geoana. Discreta, perfecta, profesionista. S-a luptat sa evite votul pentru sanctiuni, dar nu a vrut sa puna la vot propunerea majoritatii de a nu se sanctiona nici o organizatie. A pus insa un procedeu de falsificare a votului intitulat falsa alternativa: adica a pus sa se voteze intre procentele de 20% pentru sanctiuni sau cele de 25%.

Obligandu-i pe amaratii aflati intre 20% si 25%, adica majoritatea, sa voteze impotriva noastra. Am sarit sa-l apar de Iliescu, Razvan Theodorescu, Mitrea, Iorgovan, Oprescu de zeci de ori. Si eram singur in acele situatii. Am un defect de neiertat: de cate ori vorbesc cu Mircea il cred... Cred ca este un reflex emotional al vechilor sperante puse in el. Sau disonanta cognitiva, reflexul de a nu recunoaste o mare infrangere. E atat de firesc in fiecare moment incat nici nu stiu ce as putea sa-i reprosez”.

Pe rabojul lui Vasile Dancu intra si jurnalistul Ion Cristoiu . “Citesc un articol scris de Ion Cristoiu. Nascut in 25 noiembrie ca si mine. Altadata om serios si intelectual de rezistenta. Acum... trist. Sper ca Guvernul lui Oprisan il va pune sef la TVR, cum se spune ca isi doreste. Maestre, mult succes in lungul drum spre TVR! Va trimit numarul lui Dragnea?”

Pe final, aparente nedumeriri legate de atitudinea sefului de campanie al PSD, Miron Mitrea. “Nu inteleg cum a putut participa Miron Mitrea la aceasta inscenare? El este un om inteligent si cu un simt de orientare iesit din comun. El gandeste bine prospectiv si stie ca guvernele facute la betie, de dinainte de alegeri, nu au nici o sansa. Nu cred ca a vrut sa-si sacrifice prietenii, dar nici nu inteleg cum l-au convins sa se bage”, scrie Dancu.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea