Social

Dosarele Pacuraru si Seres, blocate prin chiul

Comisia juridica a Senatului a terminat de studiat dosarele lui Paul Pacuraru si Codrut seres , dar votarea rapoartelor nu s-a putut face din lipsa de cvorum.

Dosarele ministrului Muncii, Paul Pacuraru, si fostului ministru al Economiei Codrut seres au fost studiate de senatorii-juristi, dar concluziile se lasa inca asteptate in conditiile in care "alesii" nu s-au prezentat nici de data aceasta in numar suficient de mare pentru a se putea vota.

"In aceasta saptamana suntem in masura sa prezentam plenului un raport care, daca Biroul Permanent va considera necesar, ar justifica convocarea unei sesiuni extraordinare la Senat", a declarat ieri presedintele Comisiei juridice, senatorul PNL Norica Nicolai. In total vor fi redactate trei rapoarte, unul pentru dosarul lui Pacuraru si doua pentru seres, dat fiind ca numele acestuia din urma apare in doua cauze.

Asemenea colegilor deputati, senatorii se "impiedica" si ei de lipsa cvorumului, sedinta de ieri ramanand la stadiul de discutii de principiu din cauza absentei a mai mult de jumatate dintre membrii comisiei. "Pentru vot cvorumul necesar este de sase senatori. (…) Incercam ca maine (astazi – n.r.) sa ii chemam pe toti colegii si sa dam voturile", a aratat Nicolai, evitand insa sa dea detalii despre concluziile la care au ajuns senatorii-juristi dupa studierea dosarelor primite de la DNA.

Senatorul PNL a precizat, in schimb, ca s-a decis sa nu fie audiati cei doi colegi pentru a nu transforma Comisia juridica si Parlamentul intr-o instanta de judecata . Nicolai a aratat, totodata, ca nu se va intampla ca la deputati si ca nu vor fi publicate pe pagina de internet a institutiei documente din dosarele lui Pacuraru si seres. "Documentele au caracter confidential si noi, toata comisia, am pastrat caracterul confidential al lucrarilor", a punctat Nicolai.

O decizie cu privire la convocarea unei sesiuni extraordinare ar putea fi luata tot astazi de Birourile Permanente ale celor doua Camere. Principalul punct pe care vor sa-l puna "alesii" pe agenda lor nu-l constituie insa cererile de incepere a urmarii penale, ci prelungirea mandatelor membrilor Curtii de Conturi.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea