Social

#covid #masca de protectie # alexandru rafila #romania #masca

Alexandru Rafila! Masca redevine obligatorie in Romania. Unde trebuie purtata

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a anuntat ca masca redevine obligatorie in Romania. Acesta a mai precizat ca masura va fi aplicata in intrega tara incepand din aceasta toamna.  

Purtarea mastii este deja impusa atat medicilor cat si pacientilor in toate clinicile, spitalele si unitatile medicale din Romania, insa aceasta ar putea redeveni obligatorie din toamna in toate spatiile aglomerate din Romania.

“Masca a revenit in unitatile sanitare. Noi avem o baza legala care permite fiecarei unitati sanitare, inclusiv la cabinetele medicilor de familie, sa utilizeze masca, atat personalul, cat si pacientii, pentru prevenirea transmiterii infectiilor nosocomiale, diverse infectii si aici includ si infectia cu coronavirus.

E un ordin din anul 2016, ordinul 1101 care este disponibil in acest moment si isi poate face efectul fara niciun fel de probleme la nivelul unitatilor sanitare.

Daca discutam in general, masca trebuie purtata in spatiile inchise, aglomerate si in mijloacele de transport in comun. Noi nu putem face decat o recomandare in momentul de fata, dar, in mod evident, daca va exista o situatie care sa puna sistemul de sanatate in pericol, in ceea ce priveste gradul de absorbtie al pacientilor, fie COVID, fie alte patologii, sigur ca noi vom prezenta aceasta situatie, iar Guvernul Romaniei va lua masurile pe care le considera necesare intr-un astfel de context”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, potrivit dcmedical.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea