Social

Alesii Sectorului 1 din Capitala si-au tras 12 garsoniere, fond de protocol

Cand au hotarat sa dea tinerilor blocul cu supergarsoniere de langa Palatul Victoria, alesii locali ai Sectorului 1 si-au luat mai intai partea. Un sfert dintre locuinte au ramas in administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 ca locuinte de protocol, iar restul ar trebui sa fie repartizate tinerilor pana in 35 de ani cu studii superioare si salarii mari .

Decizia a fost luata la sfarsitul anului trecut, cand alesii bucurestenilor din sectorul 1 au stabilit criteriile pe baza carora se atribuie locuinte in blocul situat pe strada Muntii Tatra numerele 18-20. Tot atunci s-a facut si imparteala: 46 de garsoniere vor ajunge la tinerii fara copii, cu varste de pana la 35 de ani, iar 12 raman in administrarea consilierilor locali, ca locuinte de protocol.

Toate garsonierele sunt dotate cu gresie, faianta, geamuri termopan , avand fiecare o suprafata de aproximativ 40 de metri patrati. Pe fiecare metru patrat, consilierii de la sectorul 1 au stabilit o chirie de 80.000 de lei. Pentru o singura locuinta Primaria ar urma sa incaseze in jur de 3 milioane de lei lunar.

Pentru a intra intr-o astfel de garsoniera, solicitantii trebuie sa nu aiba copii si sa adune un punctaj cat mai mare. Ponderea o constituie starea civila, studiile superioare si un salariu mai mare de 10 milioane de lei. Contractele de inchiriere se incheie pe o perioada de trei ani, urmand sa se reinnoiasca doar in cazul in care chiriasul nu a depasit varsta de 35 de ani. Daca a sarit de baremul varstei, la plecare el trebuie sa predea locuinta in starea in care i-a fost repartizata.

Intrebat daca printre beneficiarii viitoarelor garsoniere de lux se afla angajati din primarie, consilieri locali sau rude ale acestora, primarul Andrei Chiliman a raspuns: Nu pot sa va garantez ca nu vor exista astfel de cazuri. Oamenii vor pentru copiii lor.

Daca se incadreaza in punctaj, eu nu pot sa le interzic. Este posibil sa existe un astfel de caz. Eu nu stiu, pentru ca de primirea dosarelor se ocupa Comisia pentru atribuirea locuintelor. Cererile pentru locuinte s-au primit pana la sfarsitul lunii februarie.

Edilul Sectorului 1 sustine ca, dupa ce a facut toate socotelile, a ajuns la concluzia ca cele 12 garsoniere de protocol sunt prea costisitoare, motiv pentru care va cere sa le fie schimbata destinatia.

Chiria si utilitatile ne costa mult. La viitoarele sedinte ale Consiliului Local voi propune ca si acestea sa fie repartizate tinerilor. Niciodata aceste locuinte nu se vor vinde. Ele vor ramane proprietatea Primariei Sectorului 1, a mai spus Andrei Chiliman.

Blocul de pe strada Muntii Tatra a fost construit din fondurile proprii ale Primariei Sectorului 1 pe un teren transferat de la Primaria Capitalei. Initial, imobilul a fost destinat protectiei sociale pentru situatii de urgenta. Primarul Chiliman sustine ca pana acum nici o garsoniera nu a fost repartizata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea