Social

Alesii au scurtat imnul la jumatate

Senatorii au scurtat imnul national la jumatate si ii obliga pe elevi si pe militari sa-l intoneze saptamanal. Plenul Senatului a luat ieri, aceasta decizie, dupa ce a aprobat, cu 77 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"o propunere legislativa in acest sens a parlamentarului PSD Adrian Paunescu . Initiativa pesedistului - care presupune in mare "marginirea" doar la prima si la a treia strofa din "Desteapta-te romane!" - nu avea insa sustinerea Guvernului, dar avea acceptul comisiilor de cultura si de administratie din Senat. Explicatiile lui Paunescu au fost foarte clare: imnul trebuie scurtat o data pentru ca romanii sunt neputinciosi cand vine vorba sa intoneze toate cele patru strofe, iar a doua oara pentru ca, in forma actuala, Desteapta-te romane! dureaza prea mult, circa patru minute si 20 de secunde. "La manifestatiile sportive se ramane in urma dupa primele doua strofe si se creeaza senzatia ca suntem incapabili sa cantam tot imnul", a incercat senatorul PSD sa-si convinga colegii. In sprijinul sau, a venit si liberalul Adrian Cioroianu, care a fost de parere ca "nimeni si niciodata nu va putea intona toate cele 11 strofe", iar varianta cu patru strofe este "nepractica".
"Se tine cu o mana de parama si cu alta saluta drapelul?"

Liberalul Aurelian Prodan a cerut respingerea propunerii legislative. "Un militar este pe o nava, la parama. Vine furtuna si incepe sa se cante imul. Ce face atunci? Se tine cu o mana de parama si cu alta saluta drapelul?", a punctat Prodan. El a expus si o alta situatie mai dramatica: "Sa ne inchipuim ca e vorba de o scoala din Vascauti. Trei copii, unul in clasa intai , altul in a treia si altul in a cincea, merg pe troiene spre cursuri. Pe drum strang in bocceluta bete de rachita pentru a face focul in soba. La scoala ii asteapta o doamna invatatoare suparata ca a las-o barbatu'. Cum poti sa-i obligi sa mai cante si imnul?". In cele din urma propunerea legislativa a fost adoptata cu 77 de voturi "pentru" si 16 "impotriva" si urmeaza sa intre in discutia Camerei Deputatilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea