Social

Vadim cistiga, Ciontu are grup parlamentar

Corneliu Ciontu a anuntat ca astazi va prezenta intr-o conferinta de presa pe cei 19 parlamentari proveniti din PPRM care urmeaza sa constituie, in cel mai scurt timp, un grup parlamentar propriu, de factura populara. Miscarea anuntata de Ciontu rupe partidul in doua.
Cei 30 de membri din 36 ai Biroului Permanent al PRM intruniti ieri de urgenta, au hotarit in unanimitate revenirea lui Corneliu Vadim Tudor la sefia partidului. Tot in unanimitate cei 30 au hotarit si supunerea la vot simbata in Consiliul National a anularii modificarilor aduse statutului PRM in sedinta aceluiasi for din 12 martie 2005. De asemenea, s-a hotarit si excluderea presedintelui Corneliu Ciontu si a lui Anghel Stanciu din partidul revendicat de Tribun. Doar trei dintre cei prezenti s-au abtinut de la votul de indepartare a celor doi.
Un nou grup parlamentar

Corneliu Ciontu si sustinatorii sai par a fi renuntat la lupta cu Vadim Tudor pentru pastrarea pozitiilor in PPRM. Ciontu a decis deja formarea in Camera Deputatilor a unui grup parlamentar independent, de orientare populara, la care se vor alatura si deputatii sindicalisti din BND, plecati din februarie din PRM. Vom forma un grup parlamentar solid, de factura populara. Vom fi cel putin 15 deputati care nu il vor urma pe Vadim in vechea constructie politica PRM, dar cred ca ni se vor alatura mai multi, ne-a declarat ieri presedintele PPRM, Corneliu Ciontu. Cel mai probabil, noul grup parlamentar, care se va forma, va sustine din punct de vedere politic puterea. Sustinem guvernul in tot ceea ce inseamna proiecte de legi necesare integrarii europene, a spus Ciontu. Acest lucru ne-a fost confirmat si de deputatul Dan Mocanescu, liderul celor cinci parlamentari ai BND care deja au semnat un protocol de sustinere cu Alianta D.A. Nici Mocanescu, nici Ciontu nu au vrut sa dezvaluie numele celor care vor pleca din PRM.
Apel catre filiale

Corneliu Ciontu a remis tuturor filialelor din tara un apel prin care solicita acestora sa ramina in PPRM-ul condus de el. In document se arata, printre altele, ca el si vicepresedintele Dorel Onaca s-au inteles pe 27 mai cu oficiali ai PPE sa trimita in toamna cinci observatori la PE si ca la Plenara Consiliului National al PRM din martie 2005 Vadim nu a vorbit nici o clipa despre retragerea sa de dragul semnarii Tratatului de Aderare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea