Social

#avertizare meteo #cod galben #cod portocaliu #viscol #vant puternic

Alerta meteo de vreme rea! Intensificari ale vantului si viscol! Toata tara este afectata!

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe alerte de vant puternic si viscol, pentru urmatoarele ore. Potrivit prognozei, vantul va sufla cu putere in toata tara, iar la munte este viscol. Iata la ce trebie sa te astepti in urmatoarea perioada si cum va fi vremea in Bucuresti.

 

COD GALBEN de vant puternic

In intervalul 05 februarie, ora 10:00 – 06 februarie, ora 10:00, este in vigoare o avertizare de tip cod galben de intensificari ale vantului in cea mai mare parte a tarii, precipitatii moderate cantitativ la munte.

“Pe parcursul zilei de luni (5 februarie), vantul va prezenta intensificari in cea mai mare parte a tarii.

La munte vor fi rafale de 70...100 km/h, iar in Transilvania, sudul Olteniei si sud-vestul Munteniei viteza vantului va atinge 65...75 km/h. In Crisana, Maramures, Dobrogea, local in Banat si Moldova si in restul Olteniei si Munteniei vor fi intensificari locale si temporare, cu viteze in general de 55...60 km/h.

In zona de munte temporar vor fi precipitatii moderate cantitativ (15...20 l/mp). Vor predomina ploile, determinand topirea si cedarea apei din stratul de zapada, iar la peste 1700 m va ninge viscolit.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de vant si viscol

In intervalul 05 februarie, ora 10:00 – 05 februarie, ora 22:00, este in vigoare o avertizare de tip cod portocaliu de intensificari sustinute ale vantului si zapada viscolita inzona inalta a Carpatilor Meridionali si de Curbura.

"In zona inalta (la altitudini de peste 1700 m) a Carpatilor Meridionali si de Curbura vantul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h, va fi viscol si vizibilitate foarte redusa.", avertizeaza ANM.

COD GALBEN de vant puternic

In intervalul 6 februarie, ora 10:00 – 7 februarie, ora 10:00, va intra in vigoare o avertizare de tip cod galben de intensificari ale vantului, care va afecta o mare parte a tarii.

“In intervalul mentionat, in nordul Crisanei, in Maramures si Dobrogea, in nord-estul si estul Munteniei, in cea mai mare parte a Transilvaniei si local in Moldova, vantul va avea intensificari cu rafale in general de 55...60 km/h.

La munte, vantul va avea viteze de 70...80 km/h, iar in zona inalta a Carpatilor Orientali rafalele vor fi de 90…100 km/h.

Nota: Intensificari ale vantului, cu viteze de 45...50 km/h, vor fi marti (6 februarie) local si in restul teritoriului.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 5 februarie, ora 10:00 – 6 februarie, ora 10:00, vremea va fi vantoasa, dar deosebit de calda pentru aceasta data. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va avea intensificari, in general cu viteze de 50...55 km/h. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 17 grade, iar cea minima va fi de 5...6 grade.

In intervalul 6 februarie, ora 10:00 – 7 februarie, ora 10:00, vremea va fi frumoasa si se va mentine deosebit de calda pentru aceasta data. Temperatura maxima va fi de 18...19 grade, iar cea minima de 5...6 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va avea intensificari temporare, cu viteze de pana la 50 km/h.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea