Social

#dimitrie leonida #spray lacrimogen # elevi spital # echipaje smurd #liceu #intoxicatie

Alerta intr-un liceu din Bucuresti! Elevii, evacuati de urgenta! 25 au fost transportati la spital cu intoxicatie

O interventie de urgenta a avut loc la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Bucuresti. Totul s-a intamplat din cauza unui spray paralizant.

Un elev a folosit un spray paralizant, in timpul unui conflict cu un alt coleg. La scurt timp, multi dintre colegii acestora au inceput sa acuze iritatii oculare si nazale.

Reprezentantii colegiului au sunat imediat la 112, iar in cateva minute, la fata locului, au sosit 8 echipaje SMURD: patru ambulante, doua autospeciale pentru victime multiple, o autospeciala CBRN, dar si doua autospeciale de stingere cu modul de prim-ajutor din cadrul ISU Bucuresti-Ilfov.

33 de elevi au fost evaluati medical la fata locului, iar dintre acestia, 25 au fost transportati la spital. 14 au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu si 11 la Spitalul Marie Curie. Restul elevilor au fost evacuati in siguranta.

"Astazi, 13 februarie 2024, politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Sectia 9 Politie au fost sesizati, de catre directorul unei institutii de invatamant, prin apel 112, in jurul orei 10.00, cu privire la faptul ca, in incinta unei scoli din Sectorul 2, un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen, atat in exterior, cat si la intrarea in institutie.

Deplasandu-se cu operativitate la fata locului, politistii au constatat ca cele sesizate se confirma, in cauza fiind identificat un elev, in varsta de 15 ani.

De asemenea, mai multi elevi primesc ingrijiri medicale de catre echipe de prim-ajutor sosite la adresa.

La acest moment interventia se afla in dinamica.

Cercetarile vor fi preluate de catre Serviciul Siguranta Scolara, in vederea stabilirii situatiei de fapt si a imprejurarilor in care s-a produs evenimentul", se arata intr-un comunicat al Politiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea