Social

#alerta de vreme rea #vijelii #grindina # ploi torentiale

Alerta de vreme rea! Cod galben de ploi, vijelii si grindina! Care sunt zonele afectate

Este alerta de vreme rea in Romania! Meteorologii au emis o alerta de tip cod galben de vreme rea care afeteaza numeroase judete din tara. Sunt vizate ploi torentiale, descarcari electrice, vijelii si grindina, anunta Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

 

Avertizarea de tip cod galben deste valabila in intervalul 14 septembrie, ora 13:00 – 15 septembrie, ora 10:00 si afecteaza o parte din vestul si nordul tarii.

“In Maramures, Crisana, Banat, local in Transilvania si in zonele montane aferente, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata. Aceasta se va manifesta prin averse si cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului (cu rafale de 50...60 km/h), izolat vijelii si grindina. In intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si izolat, indeosebi in nord-vestul teritoriului, de peste 40...50 l/mp.

 

Nota: Astfel de fenomene se vor semnala, pe arii restranse, astazi (14 septembrie) si in centrul, nord-estul tarii si in restul zonei montane. Vineri (15 septembrie) vor fi manifestari de instabilitate atmosferica indeosebi in sud, centru si est.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In Bucuresti, in intervalul 14 septembrie, ora 13:00 – 15 septembrie, ora 10:00, vremea va fi calduroasa, caniculara dupa-amiaza, cand si indicele temperatura umezeala (ITU) se va apropia si posibil va atinge pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 34...35 de grade, iar cea minima va fi de 16...19 grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea