Social

#holera romania # alerta holera #holera #ministerul sanatatii

Alerta de HOLERA in Romania! Ce a transmis Ministerul Sanatatii

Este alerta de holera in Romania, dupa ce cazuri de imbolnavire au aparut sporadic in Republica Moldova. Apele neamenajate de imbariere din Republica Moldova sunt monitorizate indeaproape si testate cu privire la prezenta vibrionului holeric.

 

Cu toate acestea, tulpina descoperita in ape nu face parte din categoria celor care se transmit la om.  Alerta a venit dupa ce vibiomul a fost descoperit in ape din zona raului Nistru.

Alerta de holera in Suceava

Deoarece holera este prezenta in Ucraina, DSP Suceava a  sporit atentia la triajul epidemiologic in taberele cu refugiati. Este verificata constant aplicarea regulilor igienico-sanitare din aceste tabere s, orice caz de suspiciune, trebuie anuntat imediat la DSP.

De asemenea, autoritatile au anuntat populatia sa evite scaldatul in balti si lacuri, sau in alte surse de ape neautorizate pentru scaldat. Pentru a preveni raspandirea holerei, autoritatile reomanda  reguli riguroase de igiena privind spalarea mainilor, precum a alimentelor inainte de consum. 

Ministerul Sanatatii vine cu precizari privind holera  

”Referitor la informatiile aparute in presa, legate de izolarea vibrionului holeric in ape de imbaiere din Republica Moldova in zona raului Nistru, Ministerul Sanatatii din Romania precizeaza urmatoarele:

- Din cauza cazurilor care apar sporadic, Republica Moldova monitorizeaza apele de imbaiere neamenajate pentru prezenta vibrionului holeric.

- Tulpina izolata nu face parte din categoria celor care provoaca boala la om.

- Holera este o infectie care se transmite pe cale fecal-orala. Consumul accidental de apa contaminata din zone de imbaiere neamenajate poate duce la infectie in tarile unde exista o circulatie a acestei bacterii.

- In Romania nu s-au mai inregistrat cazuri de holera in ultimii 30 de ani.

- Ministerul Sanatatii, prin Institutul National de Sanatate Publica, supravegheaza in mod curent bolile diareice acute in sezonul estival, iar judetele din zonele de frontiera cu Republica Moldova si Ucraina au fost atentionate pentru identificarea rapida a oricarei suspiciuni de holera”, a transmis Ministerul Sanatatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea