Social

#alerta anm #zone afectate #grindina #ploi #furtuna

Alerta ANM! Cod galben de ploi, furtuni si grindina. Care sunt zonele afectate

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe atentionari de vreme rea pentru urmatoarele zile. Sunt vizate fenomene meteo intense, precum ploi torentiale, grindina, vijelii si chiar lapovita si ninsoare. Iata cum va fi vremea in urmatoarele zile.

 

 In intervalul18 aprilie, ora 18:00 – 20 aprilie, ora 20:00 intra in vigoare o avertizare de ploi moderate cantitativ, intensificari ale vantului.

“In intervalul mentionat local si temporar va ploua in centrul, sudul si estul tarii. Se vor acumula cantitati de apa de 10...15 l/mp indeosebi in zonele de deal si de munte. Pe arii restranse mai ales pe parcursul zilei de joi (20 aprilie) vor fi descarcari electrice si grindina.

In Carpatii Meridionali si in Carpatii de Curbura, la altitudini de peste 1700 m vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare si se va depune strat de zapada.

Vantul va avea unele intensificari in estul si sud-estul teritoriului, precum si in zona montana inalta, in general cu viteze de 45...55 km/h.”, anunta ANM.

COD GALBEN de ploi torentiale

In intervalul 18 aprilie, ora 22:00 – 19 aprilie, ora 18:00 va intra in vigoare o avertizare meteo de tip cod galben ce vizeaza fenomene precum ploi insemnate cantitativ.

“In intervalul mentionat in Dobrogea si sud-estul Munteniei vor fi ploi ce vor avea si caracter de aversa si, mai ales prin acumulare, cantitatile de apa vor fi de 25...30 l/mp si izolat de peste 40 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In Bucuresti, in intervalul 18 aprilie, ora 18:00 – 20 aprilie, ora 20:00, cerul va avea innorari, temporar va mai ploua si se vor acumula cantitati de apa in medie de 5...10 l/mp. Ploile vor avea si caracter de aversa, iar mai ales in dupa-amiaza zilei de joi vor fi posibile si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi de 16...18 grade, iar cele minime de 6...9 grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea