Social

#sun challenge 2023 # competitia sun challange #sun challenge

Alearga pentru construirea de adaposturi plutitoare pentru pasarile din Parcul Natural Vacaresti. Inscrie-te la cursa Sun Challenge 2023!

Vino pe 1 octombrie 2023 sa alergam impreuna in inima Deltei Vacaresti la cel mai verde eveniment sportiv din Bucuresti, organizat de Sun Plaza in Parcul Natural Vacaresti.

Alege una dintre cele trei distante, de 5, 10 sau 20 km si inscrie-te la alergare! Banii stransi vor fi folositi pentru a construi locuinte plutitoare pentru speciile protejate din parc.

Ce este Sun Challenge?

Sun Challenge Vacaresti este cel mai verde eveniment sportiv din Bucuresti, care inca din 2018 imbina iubirea pentru sport cu dorinta de a proteja natura. Anul acesta Sun Plaza  organizeaza cea de-a 5-a editie pe data de 1 octombrie 2023. Te invitam sa alergi intr-o zona verde din plamanii capitalei pentru a proteja  viata salbatica din Parcul Natural Vacaresti.

Ramai in forma si bucura-te de frumusetile Parcului Natural Vacaresti alaturi de noi.

Ajuta vietuitoarele din capitala! Inscrie-te la Sun Challenge Vacaresti!

Contributiile de participare sunt diferite in functie de perioada in care se realizeaza inscrierea. Pana pe 11 septembrie te poti bucura de perioada Early Bird: 120 RON pentru proba de 5 km, 10 km sau 20 km. In perioada 12 – 25 septembrie, participantii platesc 150 RON pentru toate probele.

Alergi la Sun Challenge si ajuti natura!

Anul acesta ne-am propus sa realizam, cu ajutorul contributiilor de participare din partea alergatorilor, noi adaposturi plutitoare pentru pasarile si testoasele din Parcul Vacaresti.

Dupa ce in anii precedenti am construit o maternitate pentru testoase (in 2019), am creat un program pentru conservarea vidrelor (in 2021) si am realizat cel mai mare traseu de alergare, lung de 10 km, in inima Deltei Vacaresti (in 2022), anul acesta ajutam animalele din „plamanii’’ capitalei sa fie si mai in siguranta.

Parcul Vacaresti este un refugiu pentru numeroase specii de vietuitoare. Acestea ar fi mai in siguranta daca ar avea adaposturi departe de pradatorii de pe uscat.  Impreuna le putem proteja! Vom construi mai multe adaposturi plutitoare unde vietuitoarele isi vor putea creste puii in siguranta.

Dupa editia Sun Challenge din acest an vei putea admira pe numeroasele poteci din parc: cormorani, rate rosii, starci si testoase ce vor beneficia  de adaposturile construite in urma evenimentului organizat de Sun Plaza. Casele plutitoare construite din contributiile de participare din partea alergatorilor vor fi realizate din materiale sustenabile, care nu polueaza mediul inconjurator.

Anul acesta, Lucian Mindruta se alatura din nou cauzei in calitate de  ambasador.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea