Social

#fals pozitiv # consum alcool #alcoolemie #soferi #etilotest

Alcoolemie pozitiva, fara sa consumi alcool. Cum este posibil si la ce sa fii atent cand conduci

Stiai ca poti iesi pozitiv la testul de alcoolemie cu etilotest, fara sa consumi alcool? Desi poate parea de domeniul SF-ului, acest lucru nu este imposibil.

 

Daca folosesti apa de gura, alcoolul din aceasta poate influenta rezultatul testului, desi concentratia de alcool din apa de gura este mica, si nu o inghiti. Insa, majoritatea produseloe de acest gen contin alcool etilic in concentratii relativ mici, de obicei sub 27%. Cu toate acestea, in cazul unor produse mai concentrate, cum ar fi anumite dezinfectante bucale sau solutii de igienizare, continutul de alcool poate fi mai mare si poate afecta rezultatele testului.

“Dupa ce folosesti apa de gura (care contine si alcool) ar fi bine sa nu conduci in urmatoarele 25-30 de minute. Cel mai probabil, rezultatul etilotestului va fi pozitiv”, a explicat dr. Cristian Paparau, expert medico-legal, pe pagina sa de Facebook. 

Bomboanele cu alcool, influenteaza, de asemenea, rezultatul testului, sustine Dr. Cristian Paparau, expert medico-legal.

”Pe langa ceea ce am spus, cred ca si bombonele care contin alcool pot da un rezultat pozitiv pe alcooltest daca examinarea se efectueaza la scurt timp de la consum (pana in 30 de minute).

Soferii care stiu ca au consumat doar astfel de produse, ar fi bine sa solicite determinarea alcoolemiei, respectiv prin recoltarea de sange si analizare gazcromatigrafica”, a explicat dr. Cristian Paparau, pentru dcmedical.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea