Social

#medici specialisti #bani romani medic #romani medic # sanatate romani

ALARMANT! Romanii nu merg la medic pentru ca nu au bani

Statistica alarmanta! Sapte din zece romani nu au fost anul trecut la un medic specialist, pentru ca nu au avut bani, conform datelor Institutului National de Statistica (INS).


"Dintre categoriile sociale care ar fi avut nevoie de un consult de specialitate, dar nu l-au putut efectua, pensionarii se disting prin frecventa cea mai ridicata, 26,3% dintre ei confruntandu-se cu imposibilitatea de a participa la un consult medical, in ciuda problemelor de sanatate iminente varstei. Ponderi ridicate, de aproximativ 10%, ale celor care nu au ajuns, din diferite motive, la consultul unui medic specialist, provin din cadrul categoriilor de someri si a lucratorilor pe cont propriu (inclusiv patroni)", se arata intr-un document al INS.

Cati romani nu merg la medic pentru ca nu au bani:
- 26,3% - pensionari
- 10% - someri
- 11,3% - tineri peste 16 ani

La nivelul anului trecut, 70,9% din populatia de 16 ani si peste considera ca detine o stare de sanatate buna sau foarte buna, 20,4% este de parere ca starea de sanatate este satisfacatoare, iar 8,7% crede ca prezinta o stare de sanatate rea sau foarte rea.
Majoritatea persoanelor care considera ca au o stare precara de sanatate sunt femei (61,5%), din care mai putin de o cincime spun ca au o stare foarte rea. Persoanele in varsta de 65 de ani si peste reprezinta mai mult de jumatate din totalul populatiei cu stare de sanatate rea sau foarte rea (57%) .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea