Social

#chile #tsunami #cutremur # tsunami chile # alerta tsunami #seism cu tsunami

Cutremur devastator in Chile: 8,3 grade pe scara Richter! Alerta de Tsunami!

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 8,3 grade pe scara Richter s-a produs miercuri seara 19:54 (joi, 1:54 ora Romaniei) in largul statului Chile. Cel putin cinci persoane au murit si una a fost data disparuta. In urma producerii cutremurului peste un milion de locuitori au fost evacuati din zonele de coasta, dupa ce a fost emisa o alerta de tsunami si valuri de pana la 4,5 metri au atins litoralul.

Agentia nationala pentru situatii de urgenta din Chile a emis o alerta de tsunami, ordonand evacuarea oamenilor de zonele de coasta din Arica pana la Puerto Aysen. De asemenea au fost produse avertizari de tsunami pentru Chile, Peru, Hawaii, parti din California, precum si Noua Zeelanda.

Potrivit mediafax.ro, valuri seismice mari au fost deja observate de-a lungul coastelor chiliene, unul masurand chiar 4,5 metri.

In urma producerii seismului, au fost resimtite cel putin 12 replici cu magnitudinea de 4,9 grade.

Primarul din Coquimbo(Chile), Cristian Galleguillos, a declarat ca 95 la suta din oras a ramas fara electricitate si se produc inundatii. Acesta a adaugat ca locuitorii au fost evacuati inainteca valurile tsunami sa atinga coasta.

Cel mai puternic seism produs in Chile a avut magnitudinea de 9,5 grade, si s-a produs in 1960.

Sursa foto: stirileprotv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea