Social

Acuzat de tata ca si-a batut mama, prefectul de Iasi sustine ca are parinti "bolnavi"

De aproape doi ani, prefectul de Iasi, Radu Prisacaru, este la cutite cu parintii. Intr-un interviu acordat in exclusivitate cotidianului Adevarul, Constantin Prisacaru, tatal inaltului functionar public , il acuza pe acesta de apucaturi violente, dar si de alte potlogarii.
- Tot orasul vorbeste despre relatia incordata pe care o aveti cu fiul dvs.
- Problemele, de fapt, au inceput de la nevasta-sa. El s-a casatorit cand era student, dar inainte de asta era gata sa se sinucida din cauza ei. Dupa ce le-am facut nunta s-au mutat la mine, iar din anul 2003, nora nu ma mai slabea sa vand casa sau s-o trec pe numele lor. Le-am spus ca o sa le ramana dupa ce mor eu.
- De ce se grabea sa ia casa?
- Ca sa ma duca pe mine la azil. Mi-a spus cineva ca, recent, fiul meu a facut demersuri sa ma duca la Socola, sa ma bage in camasa de forta, ca sa ma scoata nebun si sa poata sa ia tot. Si anul trecut, chiar daca nu sunt bolnav, mi-a adus Salvarea acasa. Ei ma tot provoaca, doar-doar oi face o tampenie. Eu, de felul meu, sunt mai recalcitrant, dar acuma le suport si-mi vad de treaba. Ca astia nu stiu multe. Politia, daca vine, e cu dansul, cu fiul meu, prefectul... Ei spun sa vand casa ca sa-si cumpere fiecare cate un apartament si cate o masina. Nu pot sa fac asta. E pamantul mostenit de la mama mea si am muncit 12 ani ca sa ridic frumusetea asta de casa. E atat de suparat pe mine ca nici sa vorbesc cu nepotelul, care e lumina ochilor mei, nu ma lasa.
- Am inteles ca v-a batut si pe dvs., si pe sotie.
- Prima data a fost cu sotia, in 2003, cand i-am predat lui functia de presedinte la Socom. Iar incepuse discutia despre casa. Am plecat spre cooperativa impreuna cu sotia. Radu era la volan, eu in dreapta si sotia in spate. El se tot certa cu noi si maica-sa i-a pus mana pe umar sa-l potoleasca. El s-a enervat foarte tare, a prins volanul cu dreapta si cu stanga si-a lovit mama peste mana. Atat de tare ca i s-a umflat pana la cot. Nici pixul nu putea sa-l tina in mana. I-a zis: "Stii cum fac cand sunt nervos!". De turbat ce era, cat pe ce sa faca un accident in intersectie . Acasa, cand am vorbit cu sotia, i-am spus ca imi vine, probabil, si mie randul. Si asa a fost. Dupa o vreme - eram pe hol - n-am sa-l iert niciodata. Nici la mormant nu-l mai primesc! S-a apropiat de mine, si-a strans mainile si mi-a zis: "In p...a ma-tii, te strang de gat, ma!". Am fugit in bucatarie si am apucat o bardita... Trebuia sa ma apar. Da', acu' vreo cinci ani, ca ala mic inca nu implinise anu', a batut-o pe nevasta-sa intr-o noapte... Am auzit tipete, racnete, de sus, de la ei. Nu m-am dus ca mi-a fost frica. S-a dus nevasta-mea. Atunci nora a fugit repede din casa si s-a dus la mama ei. Abia dupa o saptamana, cand l-am trimis eu, s-a dus Radu sa-i ia acasa. Eu nu-l vad bine. Va avea necazuri cu caracterul lui murdar. El se bazeaza foarte mult pe Relu Fenechiu (deputat PNL Iasi - n.n.). Fenechiu i-a renovat apartamentul fara nici un ban. Dotari ultramoderne. Da' cu el nu ma pot pune, cu banii pe care-i are si cu relatiile lui.
- Se spune ca domnul prefect si-a bagat bunica la azil.
- Da. Era apartamentul soacrei mele, din centrul Iasiului. Cand domnul prefect a facut 18 ani, l-am cumparat pe numele lui, cu clauza expresa ca bunica va ramane in casa toata viata. Fiul si sotia mea, cu care acuma sunt in divort, au reusit sa ma pacaleasca, am semnat o hartie in alb, apoi au vandut apartamentul. Pe batrana a dus-o la azil, unde e si acum. Ce-a facut cu banii, nu stiu. Presupunerile sunt mari, ca in politica nu poti sa intri fara bani , da' nu pot sa spun ca i-a dat lu' ala sau lu' ala. Da' cine a mai pomenit sa pui un copil de 31 de ani prefect la un judet atat de mare?
Contactat telefonic, prefectul Radu Prisacaru a comentat scurt: "Nu v-as dori niciodata sa aveti un asemenea tata. Daca puteti sa credeti tot ce spune un om bolnav...



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea