Social

#campanie umanitara #program social #fiecare copil in gradinita #comunitati copii

A fost initiat un program de prevenire a imbolnavirilor pentru copiii din comunitatile sarace

Mai mult de o mie de copiii din 18 comunitati sarace, inclusi deja in proiectul "Fiecare Copil in Gradinita", vor beneficia de un program de sanatate de 150.000 de euro.

Masura a fost luata dupa ce s-a constatat ca acestor copii nu li s-au facut niciodata analize si nici macar vaccinurile din Programul national de imunizare.

Specialistii si-au dat seama ca in cazul acestor copii nu au fost facute nici macar analizele necesare pentru inscrierea la gradinita, chiar daca acestea au un rol important in prevenirea infectiilor respiratorii si digestive.

In cadrul programului "Fiecare copil in Gradinita" , derulat de Ovidiu Rom si GSK (GlaxoSmithKline) a fost lansata o componenta de sanatate in cadrul careia vor fi derulate proiecte in 18 comunitati sarace din Romania.

Componenta de sanatate urmeaza sa se desfasoare pe trei ani si va cuprinde activitati de prevenire a imbolnavirilor, cresterea accesului copiilor saraci la medic si asigurarea transportului pentru copiii care trebuie sa consulte medici specialisti in orasele mari.

Foto: qmagazine.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea