Social

#anorexie #oxitocina #hormon #tratare anorexie

Fericirea poate trata anorexia

Oxitocina, supranumita si "hormonul fericirii", ar putea ajuta in tratamentul anorexiei mintale. Iar efectele sale benefice nu se opresc aici, oxitocina putand fi utilizata si in tratarea starilor de axietate ale persoanelor cu autism, dezvaluie doua noi studii.

Acest hormon este secretat in timpul actelor sexuale, al travaliului si al alaptarii, organismul folosind oxitocina pentru a atenua durerea, dar si pentru a stabili legaturi emotionale.

Cercetatorii coreeni si britanici au efectuat doua studii in cadrul carora au administrat fiecarui pacient cate o doza de oxitocina. La finalul acestora, oamenii de stiinta au ajuns la urmatoarea concluzie: fixatia participantilor pentru aspectul fizic si mancare a inceput sa scada, ca urmare a administrarii "hormonului fericirii". Mai mult, oxitocina a fost folosita si in tratarea unor afectiuni psihiatrice, precum anxietatea sociala.

In ceea ce priveste anorexia mintala, aceasta este o tulburare alimentara ce se manifesta prin repulsie fata de alimente si, implicit, prin pierderea apetitului, adolescentele fiind adesea cele mai predispuse.

Sursa foto: gofeminin.de

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea