Social

# populatia spaniei # vaccin spania #vaccin covid #spania #imunizare

70% din populatia Spaniei, vaccinata complet impotriva Covid-19

Spania a anuntat ca 70% din populatia tarii este vaccinata complet mpotriva coronavirusului.

 

Potrivit datelor oferite de Ministrul Sanatatii din Spania, 70,3% din populatia Spaniei a fost vaccinata complet pana pe 31 august, in timp ce 77% a fost vaccinata partial. Pana in prezent au fost folosite peste 66 de milioane de doze de vaccin.  

“Am realizat acest lucru datorita fortei serviciului public national, efortului profesionistilor din domeniul sanatatii, muncii agentiilor publice si constientizarii mari a cetatenilor”, a scris pe Twitter premierul Pedro Sanchez. 

Efectele vaccinarii se vad si in numarul tot mai mic de cazuri noi inregistrate. Astfel, numarul mediu de cazuri la 100.000 de persoane din ultimele 14 zile a scazut miercuri la 221, de la 233 in ziua precedenta, arata datele oferite de Ministerul Sanatatii din Spania, potrivit stirileprotv.ro. 

Cu toate acestea, ministrul Sanatatii, Carolina Darias, le-a cerut cetatenilor sa ramana in continuare precauti pentru a obtine o incidenta mai mica.

 

Sursa foto:  pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea