Social

# satul glod #scoala renovata #program social #borat #ong

7 belgieni renoveaza o scoala din Romania. Reactia incredibila a localnicilor

In satul Glod, din comuna Dambovita, devenit celebru dupa ce aici s-au filmat cateva scene din celebra pelicula Borat, au poposit 7 tineri belgieni. Studentii au venit in Romania printr-un program de voluntariat si au in plan renovarea scolii din localitate. Satenii se bucura de ajutorul studentilor belgieni si... cam atat, arata un reportaj filmat de ProTV.

Cei sapte studenti veniti din Bruxelles, patru baieti si trei fete, nu au stat prea mult pe ganduri si s-au apucat de treaba. Inarmati cu pensule, vopsea ori lopeti, au inceput sa schimbe fata scolii. "Lucram fara bani, gratuit. Este o experienta foarte buna, am intalnit multi oameni. Romanii sunt primitori, este o tara placuta.", a declarat unul dintre voluntari. 

Pusi pe treaba, sapte studenti din Belgia muncesc fara incetare pentru a renova scoala din localitate. In timp ce strainii abia au ragaz sa-si traga sufletul, localnicii ii admira de pe margine. Doar beneficiarii ajutorului social acordat de primarie au pus si ei mana la treaba, in timp ce restul prefera sa comenteze de la distanta. 

Tinerii locuiesc in caminul cultural si se gospodaresc singuri, iar la "lucru" vin cu microbuzul scolar. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea