Social

#abuzuri #romance #romania #femei

6 din 10 romani considera ca rolul femeii este “la cratita si in bucatarie”

Femeile din Romania continua sa fie discriminate, izolate si prost platite. Acestea sunt dezavantajate si, de multe ori, victime ale violentei domestice. Acest lucru se intampla in contextul in care, in prezent, oamenii inca mai cred ca locul femeii este “la cratita si in bucatarie”, 6 din 10 romani sustinand acest lucru.

 

"Femeile din Romania sunt inca discriminate, izolate, platite prost, dezavantajate si de prea multe ori victime ale violentei domestice.

Suntem pe locul 26 din 27 in Europa, deci la coada clasamentului realizat de Institutul European pentru Egalitate de Gen. In plus, 6 din 10 romani considera ca locul unei femei este la cratita, in bucatarie.

Femeile pot si merita mai mult. Fii si tu alaturi de noi, femeie sau barbat! Impreuna suntem mai puternici.", a mai scris aceasta, pe pagina sa de Facebook.

"Sute de femei au primit si au citit “Manifestul pentru drepturile femeilor”, pe care l-am lansat zilele trecute pentru constientizarea acestei luptei a femeilor pentru pozitia lor in societate. Il vom distribui in continuare!", a mai anuntat Gabriela Firea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea