Social

#scadere pensii # pensii romani #pensii #recalculare pensii

Pensiile romanilor urmeaza sa scada. Anuntul facut de ministrul Muncii

Pensiile a mii de romani ar putea sa scada ca urmare a recalcularii acestora, anunta ministrul Muncii, Marius Budai. Potrivit acestuia, toate pensiile, indiferent de categoria socioprofesionala a beneficiarilor urmeaza sa fie recalculate daca depasesc valoarea salariului.

 

”Vor fi recalculate acele pensii care depasesc cuantumurile veniturilor casate in timpul activitatii. Este vorba despre absolut toate pensiile care depasesc valoarea salariului, absolut toate pensiile indiferent de categoria socioprofesionala din care fac parte beneficiarii lor”, a declarat Marius Budai, potrivit antena3.ro.

Bineinteles ca in aceasta categorie intra si pensiile din sistemul de justitie. 

”In general, acolo sunt aceste cazuri si cu precizarea clara ca nu se va atinge nimeni de partea de contributivitate, ca sa avem foarte clar in imagine tot ce avem de facut. Nu vorbesc despre impozitare, ci vorbesc despre recalculare astfel incat sa nu mai depaseasca nicio pensie salariul avut in activitate”. 

Potrivit ministrului pensia poate sa creasca procentual pana la o valoare de 80% din venitul brut obtinut in timpul activitatii fara a depasi insa venitul net.

“Exista o modalitate de calcul, o stim cu totii, avem modalitatea foarte buna din procentul respectiv sa nu depaseasca venitul, se calculeaza procentul, insa nu aici este problema. Problema este ca, in final, sa avem un proiect de lege agreat cu Comisia Europeana si sa fie publicat in Monitorul Oficial astfel incat sa intre in vigoare”, a mai spus ministrul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea