Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

3 la examen, 10 la contestatie

Mai mult de un sfert dintre elevii care au contestat rezultatele la testele nationale au reusit sa obtina nota de trecere dupa reevaluare. Cel mai grav caz a constat intr-o diferenta de sapte puncte. O fata din comuna Cuca, judetul Galati, a obtinut 10 in urma rezolvarii contestatiei la Geografie . Initial, profesorii ii dadusera 3,10. Oficialii scolari din Galati sustin ca eroarea a fost cauzata de transcrierea notei pe borderou . Inspectorul Tania Bogdan ne-a declarat ca profesorii vinovati risca sa fie penalizati cu 15% din salariu pe timp de sase luni. Alti 280 de elevi din Galati au obtinut mai mult de 5 dupa contestatii . Conform inspectorului adjunct Magdalena Gaiu, mai multi profesori din judet, care au facut parte din comisiile de evaluare, risca sanctiuni din cauza erorilor comise. „Acolo unde diferenta dintre nota acordata initial si cea stabilita dupa contestatii este mai mare de 1,5 puncte, se va propune sanctionarea profesorilor in consiliul Inspectoratului Scolar“, a spus Magdalena Gaiu. In toata tara, peste 2.200 de elevi au promovat testele nationale din acest an, dupa ce contestatiile acestora au fost admise. „Cum inainte de contestatii promovabilitatea a fost de 79,66%, se constata o majorare cu 1,2% a numarului de elevi promovati“, se arata in comunicat. 27% dintre contestatiile depuse au fost acceptate. Fata de anul trecut, promovabilitatea a crescut cu patru puncte, de la 76 la peste 80%. Judetul cu cea mai mare rata de promovare este Bihor (95,37%), urmat de Suceava (89,42%), Vilcea (88,29%) si Caras-Severin (86,06%), la polul opus situindu-se Ilfovul cu 67,32%, Sibiul (71,58%) si Tulcea (72,66%). Intre 30 iunie si 6 iulie, elevii care au promovat testele nationale si parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a, completeaza fisele de inscriere cu optiunile personale, in vederea repartizarii computerizate, programata pe 13 iulie 2007.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea