Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Chiliman vrea sa "recupereze" parcul Bordei

Primarul Andrei Chiliman a lansat ieri campania „Sectorul 1 da Verde, pentru un Bucuresti verde“, demers care presupune - pe linga stringerea semnaturilor bucurestenilor pentru salvarea parcului Bordei - promovarea unui plan de conservare si extinderea zonelor verzi existente in Capitala. „Propun un plan simplu, in trei puncte, care poate fi realizat rapid, cu concursul Primariei Generale a Capitalei, al Guvernului si al Parlamentului. Modificarea Planului Urbanistic General al Municipiului Bucuresti in sensul cresterii suprafetei de spatii verzi in urmatorii ani, atit in sectorul 1, cit si in celelalte sectoare. De asemenea, propun transformarea in spatii verzi a unor terenuri din sectorul 1, aflate in administrarea Primariei Generale a Capitalei, dar si modificarea Legii Mediului Inconjurator in sensul eliminarii dreptului autoritatilor sau al proprietarilor persoana fizica ori juridica de a schimba destinatia de spatiu verde a terenurilor pe care le au in proprietate“, a explicat Chiliman. Parcul Bordei, un teren de 3,3 ha din apropierea parcului Herastrau, situat pe malul lacului Floreasca pe care ar urma - potrivit unei decizii a Curtii de Apel - sa fie construit un cartier de locuinte si birouri. Terenul apartine omului de afaceri Costica Constanda, care a dobindit suprafata respectiva in anul 2004, in urma unui schimb de terenuri cu Primaria Capitalei. Constanda a obtinut, in urma cu doua saptamini, dreptul de a construi cladiri de birouri si blocuri de locuinte pe suprafata verde din zona cunoscuta sub numele de Parcul Bordei in urma unei decizii a Curtii de Apel. Instanta ii mai obliga pe alesii locali sa-l despagubeasca pe Constanda cu 17 milioane de euro, suma care reprezinta cistigurile pe care acesta le-ar fi realizat in ultimii doi ani daca municipalitatea i-ar fi aprobat proiectul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea