Social

# romani coronavirus # romani infectati #coronavirus

3.700 de romani bolnavi de coronavirus nu au stat in spital in ultimele saptamani

De la decizia luata de Curtea Constitutionala privind carantinarea si izolarea persoanelor bolnave de coronavirus, aproximativ 3.700 de romani confirmati pozitiv nu au stat in spital.

Mai mult, se pare ca aceste persoane nu au fost incluse in statisticile oficiale coronavirus, astfel ca cele peste 3.000 de cazuri active de infectare cu coronavirus au lipsit din raportari. Anuntul a fost facut luni seara de Grupul de Comunicare Strategica, inainte cu cateva ore de intrarea in vigoare a Legii carantinarii.

In baza noii legi, aprobata de Curtea Constitutionala, autoritatile pot decide izolarea la domiciliu a persoanelor respective, a contactilor acestora, si tratarea dupa caz.

Grupul de Comunicare Strategica a transmis, luni seara, ca din data de 2 iulie, cand a fost publicata in Monitorul Oficial  decizia Curtii Constitutionale privind carantina si izolarea, au fost confirmate 10.393 noi cazuri de infectare cu coronavirus si 351 de persoane au murit.

Totodata, autoritatile anunta ca din statistici rezulta ca 3.680 persoane confirmate pozitiv nu au fost deloc in spital.

In acelasi interval, au fost externate 1.396 persoane asimptomatice dupa 10 zile de la depistare si 972 persoane externate la cerere, depistate pozitiv la testul pentru coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni seara ca prin noile reglementari ale Legii carantinarii poate fi gestionata mai eficient si situatia persoanelor diagnosticate pozitiv care nu s-au internat la spital: „Pentru toate aceste persoane, in momentul de fata se va dispune tratarea prin izolare la domiciliu si in mod clar de acum incolo se aplica legea”.

 Saptamana trecuta, primul ministru a solicitat responsabililor din sistemul medical si sefilor Directiilor de Sanatate Publica sa aiba pregatite bazele de date cu persoanele diagnosticate cu COVID-19 care s-au externat la cerere din spitale si cu persoanele lor de contact, pentru a putea emite deciziile de izolare la domiciliu odata cu intrarea in vigoare a Legii privind carantinarea si izolarea, marti, 21 iulie. Legea a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis, sambata, pe 18 iulie.

Sursa: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea