Social

# numar pacienti coronavirus # carantinare orase #Nelu Tataru #coronavirus

Nelu Tataru: Putem ajunge la 1.000 de cazuri pe zi. Putem carantina orase sau cartiere

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, sustine ca in perioada urmatoare Romania va ajunge la o mie de infectari noi pe zi, cu noul coronavirus. Acesta a mai sustinut ca in cazul in care numarul infectarilor creste foarte mult in anumite zone se poate decide carantinarea anumitor orase sau cartiere, pentru a stopa raspandirea masiva a virusului.

"Putem ajunge si la o mie de cazuri pe zi, dar ne asteptam ca dupa ce legea (legea privind carantina si izolarea - n.r.) intra maine in vigoare sa putem gestiona mai bine cazurile.

Putem avea la un moment dat si o izolare a unei zone, a unui cartier. (...) Sunt mai multe judete, noi urmarim cresterea numarului de cazuri in mai multe judete, inclusiv Vaslui, unde 59 de persoane care lucrau intr-un abator de pasari au fost pozitive. Avem Dambovita, Arges care trebuie gestionate. La trei cazuri la mia de locuitori se poate ajunge la carantinarea unei zone", a mai precizat ministrul Sanatatii Nelu Tataru, la un post TV.

Nelu Tataru a mai declarat ca urmatoarele doua saptamani sunt cruciale in ceea ce priveste raspandirea virusului.

"Urmatoarele 2 saptamani sunt cruciale, vom vedea daca vom avea o stagnare si vom merge pe un platou. De maine (marti - N.R.) avem legislatie, putem interna, putem izola. Daca punem in aplicare aceste parghii, vom putea reduce numarul de infectari", a spus Tataru, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea