Social

#11 septembrie 2001 #tragedie 11 septembrie #11 septembrie

22 de ani de la marea tragedie din 11 septembrie 2001! 4 avioane deturnate, 3.000 de oameni ucisi

Ziua de 11 septembrie 2001 va ramane pentru totdeauna in istoria omenirii ca una dintre cele mai negre si tragice. Au trecut 22 de ani din momentul in care teroristii au deturnat patru avioane de pasageri. Doua dintre ele au intrat in turnurile gemene World Trade Center din New York, unul in Pentagon iar al patrulea a cazut pe un camp, in Pennsylvania.  

Aproximativ 3.000 de persoane au fost ucise in tragicele evenimente. Printre acestea se numara si romani. Teribilul atac terorist a fost orchestrat de liderul al Qaeda, Osama bin Laden.

Tragedia de la 11 septembrie 2001 – Cum s-au desfasurat evenimentele

Totul a inceput in dimineata de 11 septembrie cand teroristii au transformat avioanele in proiectile pentru cladiri-tinta. 

Doua dintre avioane au intrat din plin in Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, adevarate simboluri ale orasului. Toate persoanele care se aflau la bordul avioanelor au murit in timpul impactului. Au decedat, de asemenea, o mare parte dintre oamnii care lucrau in cele doua cladiri. Dupa doua ore de la impact, cladirile s-au prabusit si au distrus si alte cladiri din jur.

Al treilea avion a lovit cladirea Pentagon din Arlington, Virginia, langa Washington. Aici, au fost ucise alte 184 de persoane in momentul in care avionul s-a prabusit in cladire.

Al patrulea avion avea ca tinta fie Capitoliul Statelor Unite, fie Casa Alba. Insa, membrii echipajului si pasagerii au incercat sa recastige controlul asupra aeronavei. Aceasta s-a prabusit, in cele din urma, pe un camp, in Pennsylvania. Nu a supravietuit nicio persoana. Toate cele 93 e3 persoane (pasageri, membri ai echipajului si teroristi) au murit cand avionul s-a prabusit pe camp, potrivit libertatea.ro.

In total, 19 teroristi se aflau la bordul avioanelor. In total, au murit 2.993 de persoane, majoritatea civili, cu varste cuprinse intre 2 si 85 de ani. Printre acestia se numara si romani.

Cele mai multe victime au fost insa la World Trade Center. Aici au murit 2.753 de persoane. Pe langa pasagerii celor doua avioane au murit si persoane care se aflau in cladiri, dar si 343 de pompieri, 23 de ofiteri de politie si 37 ofiteri de la Autoritatea Portului. Multe alte persoane aflate in cladirile cuprinse de flacari au murit dupa ce s-au aruncat de la etaj, in disperarea de a se salva.

5 romani, victime in atentatele de la 11 septembrie

In timpul tragediei de la 11 septembrie si-au pierdut viata si cinci romani. Acestia se aflau la locul de munca in momentul in care avioanele au lovit Turnurile Gemene din New York. Numele lor sunt Eugen Gabriel Lazar, Corina si Alexandru Liviu Stan, Joshua Poptean si Ana Fosteris. Toti acesti romani emigrasera in Statele Unite si isi construisera acolo o noua viata. Majoritatea se aflau in State de 10 ani in momentul tragediei si lucrau ca ingineri, oameni in telecomunicatii sau in domeniul asigurarilor si al constructiilor.

Tragedia lor si a celorlalti care au pierit in acele atacuri este una dureroasa si ne aminteste de amploarea impactului global al evenimentelor din 11 septembrie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea