Social

#parinti fara venituri #tichete educationale #romania #copii

15.000 de copii au fost lasati fara tichete educationale desi parintii nu au venituri

Situatie revoltatoare in Romania. Peste 15.300 de copii au ramas fara tichetele educationale in valoare de 500 de lei, desi parintii acestora au declarat ca nu au venituri.  

Peste 15.300 de copii care se afla pe lista beneficiarilor tichetelor educationale risca sa ramana fara ajutorul de 500 de lei de la stat. Banii trebuiau sa ajunga la acestia pana acum insa, potrivit unui document obtinut de Edupedu.ro, Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) a solicitat abia acum transmiterea documentelor de eligibilitate inspectoratelor scolare.

Pana la acest moment, niciun oficial al MIPE, fie ministrul Marcel Bolos sau alt reprezentant guvernamental, nu a mentionat ca ar fi o problema cu listele finale transmise de inspectorate. Cu toate acestea parintii se plang de faptul ca banii nu au ajuns inca.

Este vorba despre 15.313 de copii care ar fi trebuit sa primeasca cei 500 de lei pana acum. Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene solicita pentru cei cu venitul 0 urmatoarele documente: cererea depusa la inceputul anului scolar de catre parinte/reprezentantul legal la unitatea scolara si adeverinta de venit aferenta lunii iulie 2022 din care sa reiasa venitul 0.

"Va rugam sa ne acordati sprijinul in vederea clarificarii situatiei celor 15.313 prescolari si elevi aflati in lista finala (7 octombrie 2022) pentru care lipseste informatia venit mediu/membru al familiei, solicitand inspectoratelor scolare judetene transmiterea documentelor de eligibilitate pentru acestia (cererea depusa la inceputul anului scolar de catre parinte/reprezentantul legal la unitatea scolara si adeverinta de venit aferenta lunii iulie 2022 din care sa reiasa venitul 0)", precizeaza Ministerul investitiilor si Proiectelor Europene.

Daca nu sunt mentionate veniturile, nu poate fi emis tichetul social, dupa cum este mentionat in documentul obtinut de Edupedu.ro: "Facem precizarea ca acolo unde nu sunt mentionate veniturile sau datele de identificare ale copiilor si/sau parintilor/reprezentantilor legali ai acestora, nu se poate emite tichetul social pe suport electronic."

Conform sursei citate, "acest demers este necesar pentru a evita efectuarea unor cheltuieli neeligibile din fonduri europene care ulterior ar trebui sa fie finantate din bugetul de stat."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea