Showbiz

Parisul mizeaza inca o data pe regele absurdului

Institutul Cultural Roman de la Paris prezinta la sfarsitul acestei saptamani "Regele nu moare ", un documentar de exceptie despre Eugen Ionescu. Vineri, 11 aprilie si sambata, 12 aprilie, francezii vor avea ocazia sa cunoasca in detaliu povestea dramaturgului roman atat de iubit in hexagon.

“Regele nu moare” este un omagiu pe care realizatoarea filmului, Lucia Hossu Longin, cunoscuta si premiata realizatoare de documentare, il aduce marelui Ionescu.

Pelicula prezinta in mod fidel viata dramaturgului de la momentele lui de inspiratie pana la cele de profunda absurditate incepand cu imagini despre copilaria pariziana a dramaturgului, urmate de o prezentare a scrierilor literare in limba romana precum si de alte momente semnificative din viata autorului.

Proiectiile vor avea loc in incita teatrului Huchette din Paris unde timp de multe decenii s-a jucat in fiecare zi cu sala plina , " Cantareata cheala ", piesa emblematica a regelui absurdului.


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea