Showbiz

Primul festival de film bavarez in capitala

Astazi este ultima zi a festivalului de film bavarez intitulat "Bavaria meets Bucharest" ce s-a desfasurat in perioada 5 - 8 aprilie, la cinematograful Studio si la Sala Union. Iubitorii de film european au avut ocazia sa aprecieze o selectie de filme realizate in Bavaria, unul dintre centrele cele mai puternice de cinematografie din Germania.

Comedia " " ("Best time") care a deschis festivalul s-a bucurat de un real succes, iubitorii de film german prezenti in numar mare au aplaudat indelung la finalul reprezentatiei, impresionati de prestatia actritelor principale precum si de peisajele caractersitce geografiei bavareze.

Vorbitorii de limba germana au avut si o surpriza, majoritatea filmelor fiind realizate in dialectul bavarez, destul de diferit de germana care se vorbeste in celelalte regiuni din Germania.

Filmele au fost subtitrate in limba engleza si la finalul reprezentatiei spectatorii au avut ocazia sa puna intrebari actorilor si producatorii veniti la Bucuresti special pentru acest festival.

Sase dintre filmele bavareze au castigat Oscarul, Viata celorlalti (Des Lebeden der Andersen) fiind onorat in anul acesta premiul pentru cel mai bun film strain .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea