Showbiz

George Clooney - negociator la Hollywood

George Clooney a cerut, intr-un comunicat de presa, celor doua sindicate de actori de la Hollywood sa ramana unite, in timp ce negocierile cu producatorii sunt in impas, cu cateva zile inainte de expirarea contractelor dintre organizatii.

Liderii SAG ( Sindicatul actorilor americani / Screen Actors Guild), principalul sindicat al actorilor, care numara 120.000 de membri, si cei ai AFTRA (Federatia americana a artistilor de radio si televiziune/ American Federation of Television and Radio Artists), ce numara 70.000 de membri, si-au expus in ultimele saptamani nemultumirile in legatura cu termenii contractelor in curs de negociere cu AMPTP (Sindicatul producatorilor americani/ Alliance of Motion Picture and Television Producers).

Contractele actuale expira luni si, in lipsa unui acord intre cele doua organisme, Hollywood-ul ar putea intra intr-o noua criza, asa cum s-a intamplat in urma cu jumatate de an, cand greva scenaristilor a paralizat cetatea filmului timp de 100 de zile.  

"Cu riscul de a ma numara printre atatia actori care si-au exprimat opinia asupra bataliei in curs intre SAG si AMPTP, sper ca va exista o poarta de iesire", a spus Clooney.

Pe lista cererilor SAG se regasesc puncte privind revalorizarea conditiilor de munca ale membrilor sai si exploatarea drepturilor din operele acestora, distribuite pe noile platforme media, precum internetul sau playerele portabile. Studiourile de productie sunt de parere ca aceste platforme nu sunt inca rentabile.

Printre propunerile avansate de George Clooney se numara si intalnirile anuale intre sefii studiourilor de productie si actorii de prim rang, pentru a determina veniturile obtinute de pe urma acestor noi platforme media, precum si diferentierea cotizatiilor sindicale, pentru ca artistii cu salarii mari la Hollywood sa contribuie mai mult la fondurile de solidaritate si pentru pensiile actorilor.

 

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea