Showbiz

Wim Wenders - presedintele juriului la Festivalul de la Venetia 2008

Regizorul german Wim Wenders , autorul filmelor Paris, Texas si Buena Vista Social Club, a fost ales sa prezideze juriul celei de-a 65-a editii a Festivalului de Film de la Venetia, care va avea loc in perioada 27 august - 6 septembrie.

Wenders a debutat in 1971 chiar in cadrul Mostrei de la Venetia, unde si-a prezentat lungmetrajul Die Angst des Tormanns beim Elfmeter, adaptare dupa un roman de Peter Handke. Zece ani mai tarziu, Wim Wenders a castigat Leul de aur al Festivalului de la Venetia cu Der Stand der Dinge.

Printre filmele semnate de cineastul german, se numara Alice in den Stadten (1974) si Fasche Bewegung (1975), a carei prezentare la Cannes l-a facut celebru pe plan mondial, Im Lauf der Zeit (1976) si Der Amerikanische Freund (1977), regizat in SUA. Dupa Paris Texas, premiat cu Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes, in 1984, Wenders a castigat, tot pe Croazeta, in 1987, premiul pentru regie, cu Der Himmel uber Berlin/ Wings of Desire.

In 2006, Wim Wenders a fost producator executiv si pentru filmul Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii, de Catalin Mitulescu.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea