Showbiz

#danny boyle #slumdog millionaire #dga #premii #oscar 2009

Danny Boyle - premiat de DGA pentru "Slumdog Millionaire"

Regizorul britanic Danny Boyle a primit la sfarsitul saptamanii trecute premiul pentru “cel mai bun regizor” in cadrul premiilor oferite de Director’s Guild of America/Sindicatul regizorilor americani. Cineastul a fost reconpensat pentru pelicula Slumdog Millionaire , informeaza Variety.

Boyle a concurat pentru premiul oferit de DGA alaturi de Christopher Nolan (The Dark Knight), Gus Van Sant (Milk), David Fincher (The Curious Case of Benjamin Button) si Ron Howard (Frost/Nixon).

Slumdog Millionaire este principalul favorit la premiile Oscar de anul acesta, filmul, regizorul si actorii din distributie castigand pana in prezent cele mai importante premii oferite de sindicatele actorilor, producatorilor si regizorilor de la Hollywood.

Aceste premii sunt indicatori mult mai exacti ai viitorilor castigatori ai premiilor Oscar decat Globurile de Aur , deoarece membrii acestor sindicate fac parte si din colegiul electoral al Academiei americane de film. Premiile DGA se acorda din 1949 si doar in sase ani castigatorul acestui premiu nu a coincis cu castigatorul Oscarului.

Tot in cadrul premiilor DGA, regizorul israelian Ari Folman a primit premiul pentru documentar cu filmul de animatie Waltz With Bashir.

Urmareste trailerul filmului Slumdog Millionaire, in regia lui Danny Boyle.



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea