Retete de Craciun

#dulciuri Craciun #craciun #retete craciun

Deserturi inspirate din filmele clasice de Craciun

Daca anul acesta vrei sa fii creativ, tot ce trebuie sa faci este sa incerci aceste retete de dulciuri inspirate din filmele clasice de Craciun. Cu siguranta se vor integra perfect pe masa de sarbatoare si vor impresiona toti musafirii.

Rudolph Delights – sau fursecuri in forma de ren

Rudolph ar fi incantat sa stie ca el a inspirat aceste adorabile fursecuri in forma de ren. Poti face aceste fursecuri in mai multe forme, inspirandu-te de la Rudolph si prietenii sai si poti strecura printre reni si mici spiridusi pe care Mosul ii foloseste pentru a ajunge sa livreze toate cadourile in noaptea de Craciun.

Prajiturele cu jeleu in forma de luna

 

 

Aceste fursecuri acoperite cu jeleu in forma de luna sunt foarte interesante. Din fericire, poti face aceste prajiturele foarte simplu si usor. Doar pregateste-ti aroma preferata de jeleu si prepara aceste prajiturele in timp ce privesti filmul preferat. Aceste prajiturele cu jeleu vor fi imediat indragite de copii, dar si de adulti si au un efect special prin simplul fapt ca sunt colorate.

Prajituri verzi simpatice

Pregateste aceste prajituri pentru urmatoarea vizionare cu familia a filmului „Cum Grinch a furat Craciunul”. Chiar daca inima domnului Grinch avea trei dimensiuni prea mici, poti face inimile inghetate pe aceste delicioase verzi la fel de mari pe cat doriti. Culoarea acestei prajituri este cea care iti va atrage cu siguranta atentia si care va imbia toti musafirii sa se serveasca. O poti decora cu mici inimioare rosii sau cu alte elemente.

Biscuiti in forma de bomboane

Elful Buddy adora bomboanele in culorile bomboanelor bastonase - sunt unul dintre cele patru grupuri principale de mancare, pana la urma! Acesti biscuiti in nuante de rosu si alb cu o umplutura din crema de menta sunt o gustare perfecta pentru a privi „Elf” si pentru a recompensa spiridusii lui mos Craciun atunci cand vin sa lase cadourile. Aceste prajiturele pot fi facute si cu alt tip de crema astfel incat sa le poti da si copiilor care prefera altceva decat menta.

Aripi de inger

De fiecare data cand suna un clopotel, ne vom aminti de aceste dulciuri savuroase in forma de aripi de inger. La fel cum ingerul pazitor Clarence a putut sa-l ajute pe George Bailey sa revina pe pista in Ajunul Craciunului, aceste prajituri te vor insoti atunci cand privesti filmul preferat de Craciun. Poti pune aceste aripi de inger si pe post de decoratiuni in brad, atunci cand le pudrezi cu sclipici alimentar comestibil.

Biscuiti cu unt de arahide

Chiar daca Charlie Brown a simtit ca ii este foarte greu sa gaseasca acea atmosfera de sarbatoare care sa il anime, aceste cookie-uri la indemana te vor insoti atunci cand privesti „A Charlie Brown Christmas”. Poti desena dungi de ciocolata in zig zag pe aceste fursecuri cu unt de arahide pentru a le face sa para exact ca dulciurile preferate ale lui Charlie Brown. Daca le faci in forma de globulete de Craciun le poti aseza inclusiv in brad, pentru un decor cu adevarat unic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare