Retete de Craciun

#decorare turta ducle #casuta de turta dulce #turta dulce

Cum sa construiesti o casuta din turta dulce pentru Craciun

Exista o placere imensa, in special pentru copii, sa construiasca o casuta din turta dulce de Craciun. Desigur, este usor sa cumperi un kit de construire a casute, unde totul este de-a gata, iar aceasta trebuie doar asamblata, insa lipseste cu desavarsire atingerea personala. Amprenta pe care fiecare si-o pune in crearea celei mai gustoase, sanatoase, dar si frumoase casute din turta dulce.

 

Iata cum poti construi o casuta din turta dulce preparata chiar de tine!

Ai nevoie de:

  • Aluat de turta dulce (aroma o alegi tu, insa ideal este sa folosesti putina cacao pentru a-i da culoare).
  • Royal Icing – aici gasesti reteta de preparare a glazurii
  • Sabloanele pentru modelul dorit de casuta din turta dulce (le poti gasi pe google)
  • Bomboane de diferite culori, marimi si forme, pentru decor

Cum se prepara

Intinde aluatul de turta dulce si cu ajutorul sabloanelor (pe care le poti gasi pe internet, la o simpla cutare pe google) decupeaza aluatul.  Pentru ca aluatul sa nu isi strice forma cu nici un milimetru in timp ce-l muti in tava (caz in care casuta nu va mai iesi) este indicat sa-l asezi mai intai in tava si abia apoi sa-l decupezi.

Dupa ce turta dulce s-a copt las-o sa se raceasca.

Intre timp poti prepara glazura Royal Icing, a carei reteta o gasesti aici.

Pe un platou incepe montarea casutei din turta dulce. Lipeste peretii de platou si intre ei cu glazura Royal Icing. Lasa glazura sa se intareasca, apoi monteaza si acoperisul. In acest fel te asiguri ca peretii nu se vor lasa sub greutatea acestuia.

In final nu iti ramane decat sa decorezi casuta de turta dulce, astfel:

Pentru acoperis foloseste bomboane de dimnsiuni mici, de acelasi fel, care sa inlocuiasca tiglele. Lipeste-le cu glazura. La final, pe marginea acoperisului, tot din glazura, poti crea niste turturi. Daca modelul tau de cazuta are si cos, acopera partea de sus a acestuia cu glazura care sa imite zapada. Peste acesta poti presara bomboane mici sau sclipici alimentar.

Intrarea in casa poate fi pavata cu patratele de ciocolata, iar marginea acesteia decorata cu zapada din glazura. Din loc in loc, in “curte” poti aseza figurine din turta dulce precum braduti, oameni de zapada, etc.

Decoreaza ferestrele si usa casei. Chiar daca acestea au fost sau nu decupate, nu trebuie sa le ignori. In cazul in care peretii casutei sunt intregi (fara decupaje), va trebui sa desenezi ferestrele si usile. Daca sunt insa decupate, creaza un design delicat pe langa acestea. Astfel ii vei da mai multa personalitate. Manerul usii poate fi o bomboana mica, in timp ce restul peretilor pot fi decorati, din loc in loc, cu bomboane care sa inlocuiasca coronaita sau ghirlandele de Craciun.

Iata cateva idei din care sa te inspirit:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: goodhousekeeping.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului